Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carl Philip och Sofia hedrar Avicii: "De hade en fin relation"

- 02/12/2019, 17:38 -

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer att hedra sin vän Tim "Avicii" Bergling under torsdagens minneskonsert.

Den 20 april 2018 hittades världsartisten Tim "Avicii" Bergling död på ett hotellrum i Omam, 28 år gammal. Stjärnan sörjs av en hel värld och många har fortfarande svårt att ta in att han är borta. 

En kort tid efter meddelade Tims familj att de startar stiftelsen "Tim Bergling Foundation" till minne av sonen. Stiftelsen kommer främst att arbeta med frågor inom psykisk ohälsa och självmord. 

"Att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda, med kärlek, Tims familj", stod det bland annat i pressmeddelandet som Tim Berglings familj skickade ut, skrev Dagens Nyheter.

På torsdag anordnar stiftelsen en hyllningskonsert  med namnet "Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness". Artister som KygoRita OraAdam Lambert och David Guetta kommer att vara på plats.

Rita Ora
Rita Ora kommer att vara på plats för att hylla Tim. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Bildkälla: TT

Hittills har 55 000 biljetter sålts och alla intäkter från konserten går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention. Två av de som kommer att befinna sig på plats är prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Tim spelade nämligen på prinsparets bröllop och de tog hans död väldigt hårt. 

”Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik”, sa de då. 

När Expressen pratade med Margareta Thorgren, informationschef på hovet säger hon:

– Det hade en fin och god relation.


Under kvällen på torsdag ska även många av Aviciis outgivna låtar framföras live för första gången.