Carl Philip och Sofia hedrar Avicii: "De hade en fin relation"

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer att hedra sin vän Tim "Avicii" Bergling under torsdagens minneskonsert.


Den 20 april 2018 hittades världsartisten Tim "Avicii" Bergling död på ett hotellrum i Omam, 28 år gammal. Stjärnan sörjs av en hel värld och många har fortfarande svårt att ta in att han är borta. 

En kort tid efter meddelade Tims familj att de startar stiftelsen "Tim Bergling Foundation" till minne av sonen. Stiftelsen kommer främst att arbeta med frågor inom psykisk ohälsa och självmord. 

"Att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda, med kärlek, Tims familj", stod det bland annat i pressmeddelandet som Tim Berglings familj skickade ut, skrev Dagens Nyheter.

På torsdag anordnar stiftelsen en hyllningskonsert  med namnet "Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness". Artister som KygoRita OraAdam Lambert och David Guetta kommer att vara på plats.

Rita Ora kommer att vara på plats för att hylla Tim. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Bildkälla: TT

Hittills har 55 000 biljetter sålts och alla intäkter från konserten går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention. Två av de som kommer att befinna sig på plats är prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Tim spelade nämligen på prinsparets bröllop och de tog hans död väldigt hårt. 

”Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik”, sa de då. 

När Expressen pratade med Margareta Thorgren, informationschef på hovet säger hon:

– Det hade en fin och god relation.


Under kvällen på torsdag ska även många av Aviciis outgivna låtar framföras live för första gången.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.