Nu svarar Einár på kritiken.
Einár svarar på kritiken. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Einár nobbar Musikhjälpen – nu svarar han på kritiken: "Bryr mig inte"

Svenska succérapparen Einár tackade först ja när Sveriges Radio bjöd in honom som en av årets gäster i Musikhjälpen. Men han ändrade sig sedan. Artistens planerade medverkan möttes dock av hård kritik – och nu har den unge artisten svarat.


När Sveriges Radio gick ut med att 17-årige stjärnskottet Einár var en av årets gäster i Musikhjälpen möttes det av hård kritik.

Många tyckte nämligen att rapparens texter är sexistiska och glorifierade våld. Detta ansågs som särskilt olämpligt då årets tema är "sex är inte ett vapen".

Kort därefter ställde dock den unge rapparen in sin medverkan med förklaringen att han inte hade tid.

"Mycket nu"

I en intervju med Aftonbladet svarar nu Einár på kritiken som bokningen av honom genererade.

– Jag visste inte ens om den, jag hade fått förfrågan om Musikhjälpen och svarat ja men sedan hade jag så mycket nu med min kommande spelning på Fryshuset. Jag gästade ASAP Rocky igår, så nu måste jag bara fokusera på Fryshuset och mig och ta det lugnt och vila. Det skulle blivit för mycket, säger han.

När rapparen därefter får frågan om det finns någon poäng i kritiken som riktats mot honom svarar han "nej" och att han inte "ens läst det".

– Jag vet inte vad deras kritik är. Jag bryr mig inte om kritik, säger Einár.

Bott på ungdomshem

Artisten säger också att det är "mycket sessions i studion hela tiden" och att han bott på ungdomshem under de senaste tio månaderna.

– Jag behöver ta det lugnt och landa. Det är mycket som har hänt, jag måste ladda batterierna, komma med ny inspiration och nya tankar, förklarar Einár.

Einár är Grammisnominerad i kategorierna årets artist, årets hiphop, årets låt och årets nykomling. Den sjätte februari hålls Grammisgalan i Annexet i Stockholm.

Läs mer: Eínar försvarar Malou: "Greekazo kunde stått på sig"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du titta på Musikhjälpen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

3 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.