En man har hotat sin kända bror
En man har örfilat och hotat sin bror. Rättegången inleddes i onsdags. - Foto: Jurek Holzer/SvD/SCANPIX/TT Bild

Influencerprofilens mardröm – hotad av familjemedlem

Ett infekterat familjebråk som pågått i över 20 års tid nådde sin kulmen i höstas. Då gick en man till attack mot sin bror, en känd entreprenör. Han örfilade sin bror och hotade flera andra familjemedlemmar. Däribland en känd influencer.


Det som skulle bli en mysig familjemiddag i centrala Stockholm urartade snabbt till en riktig mardröm. Det var hösten 2018 som flera medlemmar från en familj hade samlats för att äta en bit.

Men en infekterad familjefejd som har pågått i över 20 års tid gjorde att en av männen kring bordet, en välkänd entreprenör, kom att bli misshandlad och hotad till livet – av sin egen bror.

I polisens förundersökningsprotokoll står det att läsa hur brodern oinbjuden stormade in på restaurangen och örfilade entreprenören. När entreprenörens fru försökte avbryta det hela så spottade han på henne och kallade henne för en del hemskheter.

Brodern ska till entreprenören ha sagt "du ska med mig ut, jag ska döda dig", "jag ska döda dig, jag har snackat med folk, alla i den här stan ska döda dig". Han ska även ha hållit i en kniv eller gaffel som han ska ha tagit upp från matbordet.

Det var i oktober 2018 som familjen hade samlats för en middag. Bildkälla: Jurek Holzer/SvD/TT Bild

"Jag är livrädd för honom"

Entreprenörens dotter som är en välkänd influencerprofil, försökte även hon att avbryta bråket.

– Jag är livrädd för honom. Han har hotat mig många gånger, skrikit och skrivit, berättar hon i förhör. Hon önskar även få besöksförbud mot honom då hon är rädd.

Enligt flera olika vittnesutsagor ska mannen ha terroriserat familjen i många år med bland annat hotfulla sms med hot om extremt brutalt våld.

Brodern ska ha hotat flera familjemedlemmar via sms. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

I polisens förhör med entreprenören får denna en fråga av förhörsledaren som handlar om huruvida han är rädd för sin bror.

"Ja, det är jag. Det är vi alla. Vi har haft det här länge och nu måste vi göra någonting åt det. Han har alltid hotat oss genom att skriva till oss men nu kom han hit. Han har ju hotat min dotter via sms också. Hon är jätterädd för honom", berättar entreprenören.

Rättegången mot brodern inleddes i onsdags i Stockholms tingsrätt. Brodern har erkänt att han har örfilat sin bror. Han erkänner även att han har spottat på entreprenörens hustru.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!