Charlize Theron och mamma Gerda
Charlize Therons mamma Gerda tvingades döda hennes pappa Charles.

Charlize Theron: "Min mamma dödade min pappa"

Som tonåring blev Charlize Theron vittne till hur hennes mamma Gerda dödade hennes pappa Charles. – Han var en väldigt sjuk man, säger Charlize.


Skådespelaren Charlize Theron, 44, hade inte en lätt uppväxt. Som 15-åring tvingades hon uppleva något fruktansvärt traumatiskt. Hennes pappa Charles, som var svårt alkoholiserad, sköt flera gånger genom dörren till det rum där Charlize och hennes mamma Gerda gömde sig.

– Ingen av kulorna träffade oss, vilket är ett mirakel, berättade Charlize för NPR, skriver BBC.

Gerda sköt då tillbaka mot Charles med sitt eget vapen. Skjutningen inträffade 1991, och en utredning visade att Gerda hade handlat i självförsvar, skriver Daily Mail.

– Ju mer vi pratar om såna här saker, desto mer inser vi att vi inte är ensamma, säger Charlize vidare. Hon tilläger att hon inte skäms över att prata om det.

Charlize Theron med sin mamma Gerda. Bildkälla: Evan Agostini/Invision/AP/TT Bild

Charlize växte upp i Johannesburg i Sydafrika med sin mamma och pappa.

Pappan beskriver hon som en "väldigt sjuk man" och att leva med en alkoholist var en "rätt hopplös situation".

– Han var alkoholist hela mitt liv. Jag kände honom bara på ett sätt, och det var som alkoholist. Våld inom familjen är något som jag delar med väldigt många människor, berättade Charlize vidare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

2 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

2 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

idag 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.