Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Löwengrip om sin fejkade statistik: "Förlorade 80 procent av våra kunder"

- 11/01/2020, 10:12

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrips höst har präglats av ekonomiska kriser och krossade drömmar. I dokumentären "Flip Side" berättar hon nu om den tuffa tiden, och erkänner att mycket av bilden utåt har varit en bluff.

I slutet av juni 2019 berättade Isabella Löwengrip att hon skulle flytta till USA och aldrig mer prata med svensk media. 

Fyra månader senare var flytten till USA inställd, flera bolag nosade på konkurs och hennes lyxvilla låg ute för försäljning. 

I dokumentärserien "Flip Side" berättar Löwengrip om mardrömshösten, och erkänner sanningen bakom den polerade ytan. 

Isabella Löwengrip
Bildkälla: Jessica Gow/TT

Kraschen

Mitt i Löwengrips personliga och ekonomiska kris blev hon följd av ett filmteam för att spela in en dokumentär om hennes "glammiga liv". 

I och med Löwengrips kriser kom dock dokumentären att handla om något helt annat. 

– Jag har levt i en bubbla ett tag. Både att jag har försökt få mina företag att växa, och få allt att se jättebra ut. Allt ska se perfekt och framgångsrikt. Men inget är på riktigt, säger Löwengrip i dokumentären, enligt Expressen. 

"Det känns som att jag vill spy"

I dokumentären blir det också tydligt att den tuffa perioden har påverkat Löwengrips fysiska och mentala hälsa. 

– Det känns som att jag vill spy. Jag har svårt att äta, och det är jobbigt att sova, förklarar hon i "Flip side", enligt Expressen.

Samtidigt försökte Löwengrip upprätthålla den flashiga bild som hon kämpat med att bygga upp. 

Till slut framkommer dock information som gör det här till en omöjlig uppgift. 

Isabella Löwengrip
Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT

"Alla mina siffror var fejkade"

I oktober avslöjas det att entreprenören ljugit om sin statistik då hon påstått sig ha många fler följare än vad hon egentligen har.  

– Förra veckan var det en löpsedel om att alla mina siffror var fejkade. Vi förlorade 80 procent av våra kunder. För att betala allas löner den här månaden måste jag sälja en del aktier. 

Dokumentärserien ”Flip side” har premiär den 15 januari på thisismyflipside.

Läs även: Nu kommer filmen om Isabella Löwengrip: "Det gör ont"