Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kommer filmen om Isabella Löwengrip: "Det gör ont" 

- 09/01/2020, 16:01

Isabella Löwengrip är en av profilerna som vi får följa i dokumentären "Flipside". Det blev inte alls som Isabella hade planerat. "Det smärtade när jag fick se allt", skriver Isabella.

Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 29, har haft det hett om öronen den senaste tiden. Sedan det avslöjades att Isabella under flera års tid ljugit om sin statistik och fejkat siffror så flydde flera annonsörer och hon förlorade även flera samarbeten.

I samma veva framkom det att tidigare anställda i hennes bolag har mått fruktansvärt dåligt. Det handlade bland annat om utfrysning och dåliga arbetsvillkor.

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv, berättade en tidigare anställd för SvD.

Isabella tvingades skära ner i bolagen, avskeda mer än hälften av sin personal och sälja sin 30-miljoners villa på Lidingö.

Det blev helt enkelt inte riktigt som Löwengrip hade planerat. Hennes dröm några månader innan var nämligen att bli världens mäktigaste kvinna och göra karriär i USA. 

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrips mål var att bli världens mäktigaste kvinna. Bildkälla: Stella Pictures.

"Ett porträtt av ett fall" 

Det var den sidan av Isabella vi skulle ha fått se i dokumentärserien Flipside. Istället blev det helt tvärtom.

"Min plan var ju att visa upp allt det häftiga i mitt liv, bo halvtid i min lägenhet i New York varvat med de extrema liv jag har haft i Sverige. Men istället blev det något helt annat. Det blev ett porträtt av ett fall", skriver Isabella i sin blogg.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip i dokumentären "Flipside". Bildkälla: Thisismyflipside.

Under inspelningstiden övervägde Isabella att hoppa av flera gånger. Men hon valde att fortsätta.

"Det hade såklart känts bättre om livet hade varit i sin ordning när allt sänds nästa vecka. Få skriva att ”såhär var det men nu är allt bra igen”. Istället befinner jag mig i en depression", skriver Isabella vidare.

Isabella avslöjar att första avsnittet är döpt till "Falling down" och det andra heter "Still standing".

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip tyckte det var jobbigt att se sig själv i dokumentären. Bildkälla: Thisismyflipside.

"Det smärtade när jag fick se allt för någon vecka sedan och jag hade svårt att ta in att det faktiskt var mitt liv sedan men det är ju så livet har sett ut och fortfarande ser ut. Men förhoppningsvis går det åt rätt håll", skriver hon vidare i sin blogg.

Dokumentären släpps den 15 januari 2020 klockan 20.00 på thisismyflipside.