Ilska mot Kylie Jenner efter orden om Kobe Bryant: "Inte normalt"

- 29/01/2020, 15:03 -

Basketstjärnan Kobe Bryant och hans dotter Gigi var två av de personer som miste sina liv i en tragisk helikopterolycka. Kylie Jenners ord om katastrofen väcker nu starka reaktioner.

Söndag den 26 januari chockades världen av den fruktansvärda nyheten. Basketstjärnan Kobe Bryant och hans 13-åriga dotter Gianna "Gigi" Bryant var två av de som hade dött i en tragisk helikopterolycka i Calabasas, Los Angeles. Alla de nio personer som var ombord på helikoptern miste livet.

Kobe Bryant och dottern Gigi
Kobe Bryant och dottern Gigi var på väg till hennes basketträning när helikoptern kraschade. Bildkälla: Mark Blinch/The Canadian Press via AP/TT Bild

Kobe och Gigi har hedrats av miljontals människor och stjärnor som Wu Tang Clan, Barack Obama, Taylor Swift, Ellen DeGeneres, Reese Witherspoon, John Legend, Drake och Justin Bieber är några av de som uttryckt sin sorg.

Kobe Bryant och dottern
Kobe Bryant och dottern Gianna "Gigi" Bryant år 2018. Bildkälla: AP Photo/Chris Carlson

En av de som också beklagade Kobes död är sociala medier-drottningen Kylie Jenner, 22. Kylie brukade då och då låna Kobes privata helikopter – samma helikopter som nu har kraschat. Detta valde hon att nämna i sina kondoleanser.

"Vila i frid...jag ber för de här familjerna. Jag kan fortfarande inte greppa vad som har hänt. Det var den helikoptern som jag brukade flyga i då och då med den piloten Ara. Han var en så snäll man. Håll de ni älskar nära er", skrev Kylie på Instagram.

Kylie Jenner
Kylie Jenner möttes av kritik efter hennes ord om Kobe Bryant. Bildkälla: Instagram/kyliejenner

"Inte normalt"

Men alla var inte så imponerade av Kylies ord. Kylie anklagades för att ha fått tragedin att handla om henne. Några reaktioner på Twitter lyder:

"Vem fan bryr sig att Kylie Jenner flög i den här helikoptern? Helt irrelevant!"

"Jag fattar inte varför Kylie Jenner kände att hon behövde berätta för världen att hon brukade flyga i samma helikopter som Kobe men jag är å andra sidan inte säker på någonting som den familjen gör".

"Det finns inte en enda person som bryr sig om att Kylie har flugit i samma helikopter"

"Jag brukar inte dissa folk online men att Kylie Jenner får Kobe Bryants död att handla om henne visar hur självcentrerad hon är. Hennes bekräftelsebehov är inte normalt"

"Kylie måste verkligen få ALLT att handla om henne".

Kobe Bryant blev 41 år gammal. Han lämnar efter sig hustrun Vanessa, 37, och döttrarna Natalia Diamante, 17, Bianka Bella, 3, och Capri Kobe, 7 månader.