Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i Melodifestivalen

- 03/02/2020, 12:34 -

Processen att hitta en ersättare för Thorsten Flinck i deltävling 2 är avslutad. Valet föll på Jan Johansen som kommer att framföra Miraklernas tid, skriven av Thomas G:son, i lördagens tävling.

Det var på söndagen som beskedet att Thorsten Flink 58, blivit diskad nådde allmänheten. Detta bara en vecka innan han skulle ha medverkat i den andra delfinalen av Melodifestivalen.

Anledningen är att SVT fått kännedom om att Flinck är åtalad för olaga hot och skadegörelse.

Men nu har de hittat en ersättare. 

Jan Johansen
Jan Johansen. Bildkälla: Stella Pictures

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel. Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifestivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigheterna. Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av Miraklernas tid, säger Karin Gunnarsson tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020.

Jan Johansen har tävlat i Melodifestivalen fyra gånger tidigare. 1995 vann han tävlingen med Se på mig och slutade sedan på tredje plats i Eurovision Song Contest. 2001 tävlade han med Ingenmansland, 2002 med Sista andetaget och 2003 med Let Your Spirit Fly som han sjöng tillsammans med Pernilla Wahlgren, skriver SVT i sitt pressmeddelande. 

Slog näven i en bil

I åtalet mot Mello-aktuella skådespelaren berättar en man och en kvinna att de blev omkörda av en bil i centrala Varberg – där det var mycket lite utrymme.

Händelsen ska ha utspelat sig i maj förra året.

Kvinnan valde då att tuta mot bilen som kört om, varpå två män klev ur bilen. 

En av dem ska ha varit Thorsten Flinck, som enligt åtalet slagit näven i motorhuven på fordonet, vilket orsakade skada på bilen.

Kvinnan har vittnat om att hon blev rädd och känt att situationen var obehaglig.

Thorsten Flinck har i förhör själv hävdat att han slagit till bilen då mannen och kvinnan varit "mycket otrevliga", skriver Expressen.

Han ska också ha sagt att kvinnan tutat ett tiotal gånger och "hetsat" dem.

Erkänner skadegörelse

Skådespelaren åtalas för olaga hot och ringa skadegörelse. Han riskerar också att betala ett skadestånd på 5 000 kronor.

Thorsten Flinck varken erkänner eller förnekar anklagelserna om olaga hot. Men han har i förhör erkänt sig skyldig till ringa skadegörelse.