Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i Melodifestivalen

Processen att hitta en ersättare för Thorsten Flinck i deltävling 2 är avslutad. Valet föll på Jan Johansen som kommer att framföra Miraklernas tid, skriven av Thomas G:son, i lördagens tävling.


Det var på söndagen som beskedet att Thorsten Flink 58, blivit diskad nådde allmänheten. Detta bara en vecka innan han skulle ha medverkat i den andra delfinalen av Melodifestivalen.

Anledningen är att SVT fått kännedom om att Flinck är åtalad för olaga hot och skadegörelse.

Men nu har de hittat en ersättare. 

Jan Johansen. Bildkälla: Stella Pictures

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel. Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifestivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigheterna. Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av Miraklernas tid, säger Karin Gunnarsson tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020.

Jan Johansen har tävlat i Melodifestivalen fyra gånger tidigare. 1995 vann han tävlingen med Se på mig och slutade sedan på tredje plats i Eurovision Song Contest. 2001 tävlade han med Ingenmansland, 2002 med Sista andetaget och 2003 med Let Your Spirit Fly som han sjöng tillsammans med Pernilla Wahlgren, skriver SVT i sitt pressmeddelande. 

Slog näven i en bil

I åtalet mot Mello-aktuella skådespelaren berättar en man och en kvinna att de blev omkörda av en bil i centrala Varberg – där det var mycket lite utrymme.

Händelsen ska ha utspelat sig i maj förra året.

Kvinnan valde då att tuta mot bilen som kört om, varpå två män klev ur bilen. 

En av dem ska ha varit Thorsten Flinck, som enligt åtalet slagit näven i motorhuven på fordonet, vilket orsakade skada på bilen.

Kvinnan har vittnat om att hon blev rädd och känt att situationen var obehaglig.

Thorsten Flinck har i förhör själv hävdat att han slagit till bilen då mannen och kvinnan varit "mycket otrevliga", skriver Expressen.

Han ska också ha sagt att kvinnan tutat ett tiotal gånger och "hetsat" dem.

Erkänner skadegörelse

Skådespelaren åtalas för olaga hot och ringa skadegörelse. Han riskerar också att betala ett skadestånd på 5 000 kronor.

Thorsten Flinck varken erkänner eller förnekar anklagelserna om olaga hot. Men han har i förhör erkänt sig skyldig till ringa skadegörelse.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".