Misstänkt mördare kissade på rappare stökig rättegång

- 06/02/2020, 17:06 -

Nu har rättegången inletts mot de män som står åtalade för att ha misshandlat en svensk rappare. Svt rapporterar att de misstänkta männen kränkte offret i rätten.

Det var i augusti 2017 som en känd svensk rappare, som hör till gänget Shottaz, blev utsatt för en förnedrande misshandel där han under vapenhot tvingades ner på marken och blev slagen och kissad på.

Två män som tillhör det rivaliserande gänget Dödspatrullen är åtalade för misshandeln och nu inleds rättegången.

Misshandeln filmades och spreds i sociala medier. Filmsekvensen blev omtalad då den visar hur männen under misshandeln knäpper upp sina byxor och kissar på rapparen. 

Tre män deltog i misshandeln, men bara två av männen gick att identifiera.

Blodig strid mellan gängen

En av de åtalade männen är misstänkt för inblandning i ett dubbelmord och sitter häktad i Danmark. Den andra sitter just nu i fängelse där han avtjänar ett straff för grovt narkotikabrott, skriver Svt.

Den blodiga fejden mellan gängen Shottaz och Dödspatrullen har krävt flera människoliv. Enligt Svt kan sju dödsskjutningar – varav en har klarats upp – knytas till konflikten.

Rättegången äger rum i Solna tingsrätt, och Svt rapporterar att första dagen blev stökig då de åtalade männen fortsatte att kränka offret. De misstänkta männen förnekar brott.