Efter regelbrottet – därför diskas inte Robin Bengtsson och The Mamas

- 07/02/2020, 11:04 -

Det är nog svettigt värre på Svt just nu. De försöker febrilt stoppa spridningen av Robin Bengtssons låt "Take a chance" och The Mamas "Move" – två av de låtarna som har gått till final i Melodifestivalen.

Förra lördagen tog sig Robin Bengtsson och hans bidrag "Take a chance" och The Mamas med låten "Move" till final i Melodifestivalen. Låtarna golvade det svenska folket och det är inte svårt att förstå varför – det är två riktiga dunderhits.

Nu ligger bägge låtarna ute på Youtube – vilket går emot SVT:s regler. De låtarna som går till final får inte heller släppas på Spotify, till skillnad från de låtar som går till Andra chansen. De dängorna kan spelas hur mycket som helst.

Robin Bengtsson och The Mamas
Robin Bengtsson och The Mamas gick till final. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Enligt Aftonbladet så är det inte artisterna själva eller deras skivbolag som ligger bakom det fräcka regelbrottet. Det rör sig om privatpersoner som filmat av tv-sändningen och sedan spridit.

Därför diskas inte Robin och The Mamas

Anette Helenius är projektledare för Melodifestivalen och i ett sms till Aftonbladet så skrev hon under torsdagen att SVT har kontakt med Youtube som jobbar på att få ner finallåtarna.

På torsdagen försvann klippen från Youtube men under fredagsförmiddagen har någon återigen lagt ut The Mamas och Robins låtar på Youtube.

Robin Bengtsson
Robin Bengtssons bidrag ligger återigen uppe på Youtube. Bildkälla: Youtube
The Mamas
Även The Mamas bidrag ligger uppe på Youtube. Bildkälla: Youtube

Men då det inte är artisten, låtskrivaren eller skivbolagen som ligger bakom spridningen så kommer varken Robin eller The Mamas att diskas från tävlingen.