- Foto: Jessica Gow / TT kod

Känner du igen Klara Hammarström? Det är inte så konstigt

Klara Hammarström är under lördagen uppe på Mello-scenen i Göteborg för att uppträda med låten "Nobody". Men vart har vi sett henne tidigare?


Klara Lovisa Hammarström, föddes den 20 april 2000 i Stockholm och är ett av hela tolv syskon. 

Klara Hammarström. Bildkälla: Pontus Lundahl / TT

Familjen Hammarström, bestående av mamma Anna, pappa Eskil, trillingarna Mathilda, Amanda och Lukas, 23, tvillingarna Selma och Klara, 19, Ingemar 16, Julian, 13, Ellen 10, Adam, 7, Annabel, 3, kommer ursprungligen från Hälsingland och är otroligt framgångsrika inom ridport då guldmedaljerna bara haglar in. 

För att få bättre förutsättningar i ridsportsatsningen, där framför allt Klara, Selma och Ingemar redan har  stora framgångar så flyttade familjen till skånska Ljunghusen för ett par år sedan. Där trivs de som fisken i vattnet. 

Familjen Hammarström. Bildkälla: SVT

Men Klara som är en tjej med många strängar på sin lyra hade fler planer än att bara satsa på ridningen. 

Hon är nämligen en sångerska i världsklass. 

Efter att ha nobbat Idol är hon i år med i Melodifestivalen där hon uppträder i andra deltävlingen som går av stapeln på lördag i Göteborg. Låten är skriven av Erik Smaaland, Klara och Palle Hammarlund.

Men varför känner man då igen Klara?

Jo, hennes stora, karismatiska familj har nämligen ett eget program på SVT vid namnet "Familjen Hammarström". Där får tittarna hänga med i familjens vardag med allt vad det innebär. Bland annat så har tittarna fått sig några smyglyssningar på Klaras röst då de filmat i studion – och den går ej av för hackor. 

Men nu får vi alltså se henne i Melodifestivalen – och hon spås göra succé. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!