Söndag 9 Maj
Stockholm

Ben Mitkus försvann spårlöst – det här är vad som hände

Det var för någon månad sedan som YouTube-stjärnan Ben Mitkus försvann helt från sociala medier utan ett knyst till sina fans som lämnades undrandes. Nu berättar han vad det var som hände.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Ben Mitkus, 25, är en av landets största YouTubestjärnor och har idag 531 000 prenumeranter som följer honom dagligen. 

Ben Mitkus. Bildkälla: Stella Pictures

Ben har släppt en rad låtar och har sång som sitt stora intresse. Men nu var det ett tag sedan han släppte någonting nytt på musikfronten. 

För ett par veckor sedan försvann Ben, som annars uppdaterar dagligen, helt från sociala medier. Flickvännen Diana Baban har dagligen tagit emot frågor om huruvida dom gjort slut eller inte. 

Diana Baban. Bildkälla: Stella Pictures

– Jag kan inte säga någonting. Vad Ben valt att göra är helt hans grej och ingenting jag kommer att kommentera. Men vi har inte gjort slut i alla fall, svarade hon i en video.

Så, vad var det egentligen som hände? '

"Föddes på nytt"

I en intervju med Nyheter24 berättar nu Ben allt om försvinnandet, låtsläppet och nya looken. 

– I början på året så kände jag verkligen att jag verkligen ville sluta blicka bakåt och börja blicka mer framåt. Jag blev ständigt påmind om mitt förflutna och plötsligt började jag värdera allt jag skapade utifrån folks respons.  Tyckte folk illa om det jag skapat så kunde jag plötsligt själv känna ”är det här bra ens?” Vilket är helt fel, min kreativitet började luta till att göra andra nöjda före mig själv, berättar han. 

Ben har släppt låten On/Off. Bildkälla: Youtube

Ben berättar att detta i sin tur gjorde att han raderade sina sociala medier. 

– Jag kände att jag behövde komma ifrån allt och tog bort ALLT på min Instagram. För att fokusera på mig själv och det jag vill göra. Den här månaden har varit en av de viktigaste månaderna under mitt liv då jag känner att jag verkligen går min väg nu oavsett vad någon säger.  När jag stod där utan sociala medier så kände jag starkare band till musiken än någonsin. Därmed kan jag även stolt säga att jag aldrig skulle lyckas skriva så fina låtar som jag gjort denna månad, tillägger han. 

Angående looken så var det en tanke bakom även den. 

– Jag kände för att snagga mig, blondera, simply because I can. Det symboliserar frihet för mig. Skulle säga att jag känner mig pånyttfödd och denna gång kommer jag inte hamna i den influenser-ego-bubbla som det är vanligt man hamnar i, avslutar Ben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela