Onsdag 16 Jun
Stockholm

Sami Jakobsson om sitt högerextrema förflutna: "Det har med revolt att göra"

Nu berättar Sami Jakobsson om sitt högerextrema förflutna.
Nu berättar Sami Jakobsson om sitt högerextrema förflutna. Foto: Foto: TV4 play

Nu berättar deltagaren i Big Brother, Sami Jakobsson, om sitt högerextrema förflutna. –Har att göra med revolt, att man vill gå emot saker och ting, säger Sami Jakobsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare har Nyheter24 kunnat avslöja att deltagaren Sami Jakobsson haft kopplingar till högerextremism i sitt förflutna. 

Det handlade bland annat om hakkors-tatueringar, NMR-bilder och vit makt-musik. Nyheter24 har även avslöjat att Sami gillar "Ku Klux Klan recruitment" på Facebook.

I en intervju med Aftonbladet i juni 2019 så förnekade Sami att han någonsin har varit nynazist. Han berättade då även att han "står för sina skelett i garderoben".

TALAR UT OM SITT FÖRFLUTNA

Nu talar Sami Jakobsson ut om sitt förflutna i "Big Brother". Deltagaren Daniel Glasman och Sami Jakobsson sitter vid poolen då han börjar berätta om sina tidigare nazistiska åsikter. Sami frågar om Glasman är jude varav Glasman svarar "ja". 

— Det är dig jag har kommit närmst i huset. Jag vill att du ska veta att mina tatueringar inte har någon form av aktuell betydelse idag. Utan det tillhör ett gammalt förflutet, säger Sami Jakobsson. 

–Det är inga åsikter du har idag? frågar Glasman.

– Jag har noll som helst åsikter, det kanske märks att jag inte är så fördomsfull, säger Sami. 

– Det har inte påverkat vår relation på något sätt. Så länge du inte har några kopplingar till det idag, säger Glasman. 

"JAG TYCKER ALLA FÖRTJÄNAR EN ANDRA CHANS"

Sami berättar fortsatt om sina nazistiska tatueringar som har koppling till högerextrema åsikter som är spridda lite överallt på kroppen, men som nu har blivit övertatuerade. 

– Jag tycker alla förtjänar mer än en andra chans. Jag vill att alla som har varit i den världen ska sitta här med dig, och känna som du känner, säger Glasman. 

Sami säger att det är vanligare med högerextrema åsikter på landsbygden.

– Det har att göra med revolt, att man vill gå emot saker och ting. Men egentligen har man inte varit utanför 50-skyltarna, säger Jakobsson. 

Han berättar också att det är enda han visste om världen är det han läste på olika forum.

– Det enda man vet om världen är det som står i tidningarna och det man läser på forum för Sverigedemokrater, säger Jakobsson.

"OBILDAD OCH TRÅNGSYNT"

– Idag skulle jag säga att mina tatueringar är ett tecken på att jag var obildad och trångsynt. Jag var inte öppen för förändring. Det är en per definition främlingsfientlighet, man är rädd för allt som inte är i sin sin lilla egna bubbla, säger Jakobsson. 

Glasman svarar att det är vanligt i dessa grupper att tycka illa om en och samma person, eller att kanalisera sin ilska mot något gemensamt. 

–Det är lätt att samlas kring en fiende, eller en gemensam yttre grej som man hatar. Då kan det vara allt från kultureliten till judar till invandrare, säger Glasman. 

Klippet när Sami Jakobsson talar ut om sitt förflutna går att se här på TV4-play.

LÄS MER:  Sami Jakobsson täckte över flera nazitatueringar innan "Big Brother"

LÄS MER: Sami Jakobsson i Big Brother gillar Ku Klux Klan på Facebook

Kommentera
Kopiera länk
Dela