Nu berättar Sami Jakobsson om sitt högerextrema förflutna.
Nu berättar Sami Jakobsson om sitt högerextrema förflutna. - Foto: Foto: TV4 play

Sami Jakobsson om sitt högerextrema förflutna: "Det har med revolt att göra"

Publicerades: 14 Feb 2020, 19:18

Nu berättar deltagaren i Big Brother, Sami Jakobsson, om sitt högerextrema förflutna. –Har att göra med revolt, att man vill gå emot saker och ting, säger Sami Jakobsson.


Tidigare har Nyheter24 kunnat avslöja att deltagaren Sami Jakobsson haft kopplingar till högerextremism i sitt förflutna. 

Det handlade bland annat om hakkors-tatueringar, NMR-bilder och vit makt-musik. Nyheter24 har även avslöjat att Sami gillar "Ku Klux Klan recruitment" på Facebook.

I en intervju med Aftonbladet i juni 2019 så förnekade Sami att han någonsin har varit nynazist. Han berättade då även att han "står för sina skelett i garderoben".

TALAR UT OM SITT FÖRFLUTNA

Nu talar Sami Jakobsson ut om sitt förflutna i "Big Brother". Deltagaren Daniel Glasman och Sami Jakobsson sitter vid poolen då han börjar berätta om sina tidigare nazistiska åsikter. Sami frågar om Glasman är jude varav Glasman svarar "ja". 

— Det är dig jag har kommit närmst i huset. Jag vill att du ska veta att mina tatueringar inte har någon form av aktuell betydelse idag. Utan det tillhör ett gammalt förflutet, säger Sami Jakobsson. 

–Det är inga åsikter du har idag? frågar Glasman.

– Jag har noll som helst åsikter, det kanske märks att jag inte är så fördomsfull, säger Sami. 

– Det har inte påverkat vår relation på något sätt. Så länge du inte har några kopplingar till det idag, säger Glasman. 

"JAG TYCKER ALLA FÖRTJÄNAR EN ANDRA CHANS"

Sami berättar fortsatt om sina nazistiska tatueringar som har koppling till högerextrema åsikter som är spridda lite överallt på kroppen, men som nu har blivit övertatuerade. 

– Jag tycker alla förtjänar mer än en andra chans. Jag vill att alla som har varit i den världen ska sitta här med dig, och känna som du känner, säger Glasman. 

Sami säger att det är vanligare med högerextrema åsikter på landsbygden.

– Det har att göra med revolt, att man vill gå emot saker och ting. Men egentligen har man inte varit utanför 50-skyltarna, säger Jakobsson. 

Han berättar också att det är enda han visste om världen är det han läste på olika forum.

– Det enda man vet om världen är det som står i tidningarna och det man läser på forum för Sverigedemokrater, säger Jakobsson.

"OBILDAD OCH TRÅNGSYNT"

– Idag skulle jag säga att mina tatueringar är ett tecken på att jag var obildad och trångsynt. Jag var inte öppen för förändring. Det är en per definition främlingsfientlighet, man är rädd för allt som inte är i sin sin lilla egna bubbla, säger Jakobsson. 

Glasman svarar att det är vanligt i dessa grupper att tycka illa om en och samma person, eller att kanalisera sin ilska mot något gemensamt. 

–Det är lätt att samlas kring en fiende, eller en gemensam yttre grej som man hatar. Då kan det vara allt från kultureliten till judar till invandrare, säger Glasman. 

Klippet när Sami Jakobsson talar ut om sitt förflutna går att se här på TV4-play.

LÄS MER:  Sami Jakobsson täckte över flera nazitatueringar innan "Big Brother"

LÄS MER: Sami Jakobsson i Big Brother gillar Ku Klux Klan på Facebook

Relaterat
Senaste nytt

Skandalprofilen Dan Bilzerian gästar Stockholmskrog – ska festa med med svenska influencers

Anna Brolins avslöjande i direktsändning – försvinner från tv-rutan: "Ska tillbaka till..."

Anna Brolin är programledare för TV4:s "Efter fem" och i tisdagens sändning gjorde den uppskattade tv-profilen ett avslöjande.

Isländska scener för små för Björks turné

Björk uppmanar dagens tech-miljardärer att skapa förutsättningar för artister att turnera på ett miljövänligt sätt. Den isländska artisten, just nu i färd med att förbereda sin kommande Europaturné, ser framför sig en särskild festivalbåt som korsar oceaner utan att några flygningar behöver göras.

Carolina Gynning i chock efter Viktors prank: "Det värsta jag varit med om"

Att det skämtas friskt hemma hos Carolina Gynning och Viktor Philipson har nog inte kunnat undgå någon. Men ett av hans practical jokes mot Gynning gick kanske för långt...

Unga Klara tar sig an "Romeo och Julia"

1 timme sedan
Ungdomars explosiva kraft står i fokus när Unga Klara i Stockholm sätter upp William Shakespeares "Romeo och Julia" i höst. Huvudrollerna spelas av Myra Neander och Nina Rashid. För regin svarar Gustav Deinoff, en av teaterns två konstnärliga ledare, som med hjälp av Mari Carrascos koreografi och ny musik av Mikael Karlsson vill åstadkomma en föreställning som ska drabba högstadielever lika hårt som han själv en gång blev drabbad.

Bokmässan lyfter judiska författare

2 timmar sedan
I år präglar den judiska kulturen Bokmässan i Göteborg – med gäster som Joshua Cohen, Judy Batalion och Bernard-Henri Lévy. Nu vill mässansvariga Frida Edman också göra kulturpolitisk skillnad.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.