Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två män från Dödspatrullen döms efter att ha kissat rappare

- 20/02/2020, 11:27 -

Två män som tillhör det kriminella nätverket Dödspatrullen har nu dömts till fängelse. Detta efter att de kissade och spottade på en känd rappare som hör till gänget Shottaz.

Det var i augusti 2017 som en känd svensk rappare, som hör till gänget Shottaz, blev utsatt för en förnedrande misshandel där han under vapenhot tvingades ner på marken och blev slagen och kissad på. 

Misshandeln filmades och spreds i sociala medier. Filmsekvensen blev omtalad då den visar hur männen under misshandeln knäpper upp sina byxor och kissar på rapparen. De kissade även i hans mun.

Tre män deltog i misshandeln, men bara två av männen gick att identifiera. De männen, som hör till det rivaliserande gänget Dödspatrullen åtalades och har nu dömts. 

Döms till fängelse

Rättegången ägde rum i Solna tingsrätt, och SVT rapporterade att första dagen blev stökig då de åtalade männen fortsatte att kränka offret. De misstänkta männen förnekade brott.

Nu har två av de män som hör till gänget Dödspatrullen dömts till fängelse. Straffet blev fyra månaders fängelse för grovt olaga tvång. Den andra mannen dömdes till sex månaders fängelse, skriver Dagens Nyheter.

Den blodiga fejden mellan gängen Shottaz och Dödspatrullen har krävt flera människoliv. Enligt SVT kan sju dödsskjutningar – varav en har klarats upp – knytas till konflikten.