Big Brother-psykologens ord om deltagarna: "Skrämmande"

- 20/02/2020, 10:17 -

Efter den hittills kaosartade säsongen av Big Brother väljer nu Eva Rusz, programmets första psykolog att kommentera årets cast och produktion. "Fruktansvärt så urskiljningslöst teve", säger hon.

Det har brusat rejält runt Big Brother 2020 och rubrikerna har varit många. 

Mycket bland annat efter Nyheter24:s avslöjande om deltagaren Sami Jakobssons mörka högerextrema förflutna. Något som ledde till att två programledare hoppade av produktionen.

Förutom det har två deltagare fått lämna efter att ha uttryckt sig rasistiskt och nedlåtande. Här kan du läsa mer om det. Samt att en annan deltagare skrikit att han ska våldta en annan deltagare samt kallar en av tjejerna för hora. 

I ett Facebookinlägg har nu den första psykologen som någonsin hade hand om svenska Big Brother-deltagare, Eva Rusz, uttalat sig om årets säsong. Och det är inga goda ord hon har att säga om castingen. 

"Fruktansvärt så urskiljningslöst teve och psykologerna väljer ut deltagare numera, enormt trasiga själar som tittarna tvingas titta på", skriver hon.

Big Brother
Deltagarna är i skrivande stund inne på sin andra vecka i huset. Bildkälla: C More

I en intervju med Expressen berättar hon att hon själv aldrig skulle godkänt Sami Jakobsson till programmet men att man även måste förstå att det är nya tider. 

– Det jag har läst och det jag har sett, det hade inte platsat för 20 år sedan men man måste ha respekt för att det är nya tider och också. Men det verkar vara väldigt trasiga människor, tycker jag det verkar som, säger hon.

Adam Alsing säger i samma intervju att det alltid är som mest kaos i början av säsongen och att det är en naturlig reaktion när man vänjer sig vid att vara inlåst. 

– Det brukar alltid vara lite kaos i början. De första tre fyra dagarna brukar alltid vara, om man får använda uttrycket, de värsta, säger han.