The Mamas
Så valde The Mamas sitt gruppnamn. - Foto: Foto: Fredrik Sandberg / TT

Mellostjärnorna avslöjar: Därför valde vi namnet "The Mamas"

I Nyheter24:s Schlagerspaning avslöjar Mellostjärnorna i The Mamas hur de kom de på sitt utmärkande namn – och vilken världsartist de inspirerades av.


På lördag kliver tolv artister upp på scenen i Friends arena för att tävla om en chans i Eurovision – och tävlingen bådas att bli en riktig nagelbitare!

Några av de andra artisterna som tagit sig till final är Robin Bengtsson, Dotter, Mohombi, Anna Bergendahl och The Mamas.

De sistnämnda vann redan i den allra första deltävlingen med den explosiva soul-popballaden Move. 

Gruppen består av Ash (Ashley) Haynes, Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna som tillsammans med en fjärde medlem, Paris Renita, körade bakom John Lundviks vinnande Mellobidrag "Too late for love" förra året. 

Paris Renata valde att lämna gruppen, vilket gör att det är en trio som tävlar i år.

Och i Nyheter24:s Schlagerspaning avslöjar de vad som ligger bakom namnet "The Mamas"

Tog inspiration av Beyoncé

Foto: Fredrik Sandberg / TT

I intervju berättar Loulou Lamotte att de inspirerats av en annan känd världsartist.

– Vi var ju inte en grupp, utan vi var ju bara fyra körtjejer som backade upp någon. Och då sa vi 'men vi måste ju kalla oss någonting. 

Hon fortsätter: 

– Och så var det någon som sa Beyoncé har ju sina mamas då kan ju John också få sina egna. 

Symboliserar kraft

Ash Haynes, som flyttade från USA till Sverige för att tävla med gruppen i Melodifestivalen, berättar att namnet enligt henne speglar gruppen. 

– The mamas för mig symboliserar kraft och styrka och att vara en omhändertagare, och jag tror att vi alla är sådana som naturligt vill ta hand om folk, säger hon till Nyheter24. 

Har du koll på vilka artister som tävlar i finalen på lördag? Om inte så kan du kolla in bidragen och startordningen här.

Mer Mello:

Mohombi sjuk inför Mellofinalen: "Väldigt svag just nu"

The Mamas-stjärnans heta plan: "Hoppas det sker på efterfesten" 

The Mamas-stjärnans flirtiga ord om Mendez: "Sjukligt snygg"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.