Sigrid Bernson: "Därför är jag inte med i årets Let's Dance"

Det har länge spekulerats kring Sigrid Bernsons frånvaro från sociala medier samt hur det kommer sig att hon för första året på länge inte kommer att medverka i tittarsuccén Let's Dance. Nu svarar hon.


På Instagram har artisten och dansaren Sigrid Bernson, 31, över 174 000 följare och hon brukar vara flitig på att uppdatera sina fans på vad som händer i hennes liv. Men någonting förändrades för någon månad sedan. Den 1 februari uppmanade hon följarna att rösta på Robin som då deltog i Melodifestivalen med bidraget "Take a chance". Sedan blev det tyst. 

Hennes kommentarsfält fylls nu dagligen med fansens nyfikna frågor om vad det egentligen är som har hänt. När det sedan kom fram att Sigrid heller inte kommer att vara med i årets upplaga av Let's Dance – då ökade trycket från fansen ytterligare. 

Detta gjorde att hon slutligen valde att svara. 

Sigrid och Robin har nyligen köpt hus. Bildkälla: Sigrid Bernson Instagram

"Jag har lärt mig hur viktigt det är att lyssna när kroppen säger ifrån. Lets Dance är ett fantastiskt jobb med underbara kollegor men som ni säkert förstår också oerhört krävande både fysiskt och mentalt, nästan alla veckans dagar, och det kändes tyvärr inte aktuellt för mig i år", skriver hon och fortsätter: 

Sigrid skriver och berättar om varför hon väljer att hoppa Let's Dance i år. Bildkälla: Sigrid Bernson Instagram

"Därför har jag själv valt att hoppa över årets säsong. Jag kommer att följa mina vänner och kollegor med massa dansglädje och kärlek. Vi håller på att komma till ro i vårt nya hus nu. Vi stormtrivs redan.  Just nu kommer jag vara lite frånvarande här på Instagram, hoppas ni har förståelse", avslutar hon. 

Robin och Sigrids nyköpta hus är för övrigt inte ett vanligt litet hus – utan en lyxvilla. Mer om det kan du läsa här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

3 timmar sedan
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.