5 filmer om pandemier
5 filmer om pandemier - Foto: Shutterstock/IMDB/SF Anytime

5 filmer om pandemier att se när du sitter i karantän

Pandemier har verkligen satt sig på folks hjärnor i dessa tider, och sökningarna efter filmer med samma tema har ökat. Vi har listat fem filmer att se.


.1. Contagion

Att den här filmen just nu seglat upp på listorna av de mest streamade filmerna är inte så konstigt. Likheterna med dagens situation är ur vissa perspektiv kusligt lika. I den här dramathrillern från 2011 sprids ett luftburet virus snabbt över världen. Forskare kämpar för att hitta en lösning innan paniken blir dödligare än viruset. I rollerna ser vi bland annat Matt Damon, Jude Law och Kate Winslet.

Finns att hyra på Viaplay och SF Anytime.

Contagion. Bildkälla: Viaplay

2. 28 weeks later

En uppföljare till filmen 28 dagar senare från 2002, men karaktärerna i den här filmen har inget med karaktärerna i den första filmen att göra. Filmen handlar om hur England ser ut 28 veckor efter att ett virus ödelagt landet. Man tror att viruset också är borta, men det har muterats och blivit ännu farligare. 

Finns att hyra på SF Anytime.

28 weeks later. Bildkälla: IMDB

3. Outbreak

I den här filmen från 1995 med stjärnor som Dustin Hoffman och Morgan Freeman i rollerna sprids en sjukdom till Kalifornien av en apa. Viruset har hög dödlighet och sprids snabbt. Nu kämpar smittskyddsläkaren i armén mot klockan för att hitta ett botemedel. 

Finns att hyra på SF Anytime.

Outbreak. Bildkälla: SF Anytime

4. World War Z

Vill du ha action/skräck, zombies och Brad Pitt är den här filmen något för dig. Filmen kretsar kring en före detta FN-anställd och hans resa runt jorden för att stoppa en pandemi. Det blir en kamp mot klockan och viruset hotar att utrota hela mänskligheten.  

Finns att streama på HBO Nordic ellr att hyra på SF Anytime.

World War Z. Bildkälla: SF Anytime

5.  Zombieland

Är ren skräck och thriller inget för dig kanske den här zombie-komedin kan passa bättre. Med Jesse Eisenberg, Woody Harrelson och Emma Stone i rollerna ger den här filmen från 2009 en lite gladare syn på hur världen kan se ut efter en zombieapokalyps. Huvudpersonerna har på väldigt olika sätt lyckats hålla sig vid liv och slår nu följe.  

Finns att hyra på Viaplay och SF Anytime.

Zombieland. Bildkälla: IMDB

I veckan var det trots allt löning. Här är fyra saker du kan göra vid löning – trots coronaviruset.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

2 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.