Lördag 4 Dec
Stockholm

5 filmer om pandemier att se när du sitter i karantän

5 filmer om pandemier
5 filmer om pandemier. Foto: Shutterstock/IMDB/SF Anytime

Pandemier har verkligen satt sig på folks hjärnor i dessa tider, och sökningarna efter filmer med samma tema har ökat. Vi har listat fem filmer att se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

.1. Contagion

Att den här filmen just nu seglat upp på listorna av de mest streamade filmerna är inte så konstigt. Likheterna med dagens situation är ur vissa perspektiv kusligt lika. I den här dramathrillern från 2011 sprids ett luftburet virus snabbt över världen. Forskare kämpar för att hitta en lösning innan paniken blir dödligare än viruset. I rollerna ser vi bland annat Matt Damon, Jude Law och Kate Winslet.

Finns att hyra på Viaplay och SF Anytime.

Contagion. Bildkälla: Viaplay

2. 28 weeks later

En uppföljare till filmen 28 dagar senare från 2002, men karaktärerna i den här filmen har inget med karaktärerna i den första filmen att göra. Filmen handlar om hur England ser ut 28 veckor efter att ett virus ödelagt landet. Man tror att viruset också är borta, men det har muterats och blivit ännu farligare. 

Finns att hyra på SF Anytime.

28 weeks later. Bildkälla: IMDB

3. Outbreak

I den här filmen från 1995 med stjärnor som Dustin Hoffman och Morgan Freeman i rollerna sprids en sjukdom till Kalifornien av en apa. Viruset har hög dödlighet och sprids snabbt. Nu kämpar smittskyddsläkaren i armén mot klockan för att hitta ett botemedel. 

Finns att hyra på SF Anytime.

Outbreak. Bildkälla: SF Anytime

4. World War Z

Vill du ha action/skräck, zombies och Brad Pitt är den här filmen något för dig. Filmen kretsar kring en före detta FN-anställd och hans resa runt jorden för att stoppa en pandemi. Det blir en kamp mot klockan och viruset hotar att utrota hela mänskligheten.  

Finns att streama på HBO Nordic ellr att hyra på SF Anytime.

World War Z. Bildkälla: SF Anytime

5.  Zombieland

Är ren skräck och thriller inget för dig kanske den här zombie-komedin kan passa bättre. Med Jesse Eisenberg, Woody Harrelson och Emma Stone i rollerna ger den här filmen från 2009 en lite gladare syn på hur världen kan se ut efter en zombieapokalyps. Huvudpersonerna har på väldigt olika sätt lyckats hålla sig vid liv och slår nu följe.  

Finns att hyra på Viaplay och SF Anytime.

Zombieland. Bildkälla: IMDB

I veckan var det trots allt löning. Här är fyra saker du kan göra vid löning – trots coronaviruset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela