Svenska Hollywoodfruar
Svenska Hollywoodfruar läggs ner

Tv3 lägger ner "Svenska Hollywoodfruar"

Nu står det klart att TV3:s långkörare "Svenska Hollywoodfruar" skrotas helt. Sämre tittarsiffror är en av anledningarna, skriver Aftonbladet.


I tio års tid har tittarna fått följa de färgstarka svenska Hollywoodfruarna. Bland de flärdiga damerna har kanske Maria Montazami och Gunilla Persson gjort allra mest intryck, men även flamboyanta personligheter som Elena Belle, Britt Ekland, Suzanne Saperstein och Siv Cotton har blixtrat förbi som "fruar" i Tv3:s långkörare.

Glamouren, bubblet, Maria Montazamis besatthet av "tassels", de många intrigerna, Isabel Adrians och Gunilla Perssons otroliga bråk – som Gunilla kallade för "mordförsök" – och Anna Ankas frispråkiga ord om oralsex är allt sådant som sitter djupt etsat i den svenska folksjälen.

Tur är väl det att vi har fått så speciella minnen att leva på – för nu lägger programmet ner för gott, avslöjar Aftonbladet.

Elena Belle såg vi som Hollywoodfru i flera säsonger. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

Sämre tittarsiffror

– Programmet är helt nedlagt, säger en källa till Aftonbladet.

Anledningen till att programmet nu läggs ner är bland annat att tittarsiffrorna har dalat de senaste säsongerna.

Beslutet att skrota fruarna ska ha tagits en tid innan coronapandemin så det är inte på grund av viruset som Gunilla Persson och Maria Montazami får se sig om efter andra jobb.

I en intervju med Aftonbladet säger Maria Montazami att det såklart är tråkigt, men att det kanske var dags för en paus.

– Jag älskar ”Svenska Hollywoodfruar”, det är det roligaste jag någonsin har gjort i mitt liv, säger Maria Montazami till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!