Söndag 5 Dec
Stockholm

Selena Gomez om psykiska sjukdomen: "Jag är bipolär"

Selena Gomez är bipolär
Selena Gomez är bipolär – nu berättar hon om diagnosen. Foto: Stella Pictures.

Det är i ett samtal med Miley Cyrus som Selena Gomez berättar att hon har fått diagnosen bipolär sjukdom. – Nyligen så åkte jag till ett av de allra bästa psykiatriska sjukhusen i Amerika, säger Selena.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under Miley Cyrus livechatt Bright Minded på Instagram som sångerskan Selena Gomez, 27, för första gången avslöjade att hon är bipolär.

Under snacket med Miley så fick Selena frågan om hur hon har hanterat den sociala distanseringen under coronapandemin, skriver brittiska Elle.

– Nyligen så åkte jag till ett av de allra bästa psykiatriska sjukhusen i Amerika, nämligen McClean Hospital. Jag diskuterade där att efter år av att ha gått igenom så många olika saker, så insåg jag att jag är bipolär. Att ha mer information hjälper mig. Det skrämmer mig inte när jag vet om det, sa Selena.

Under ett samtal med Miley Cyrus berättade Selena om sin diagnos. Bildkälla: Stella Pictures.

"Folk blir rädda"

I samtalet med Miley berättade Selena vidare:

– Jag tror att folk blir rädda för det, och det har jag sett – till och med i min egen familj. Jag är från Texas, vi är inte kända för att prata om psykisk ohälsa. Du måste verka cool, och sen ser jag ilska byggas upp hos barn, tonåringar och vuxna för att de vill prata om det så gärna. Så när jag äntligen sa det jag skulle säga så ville jag veta allt om det och det tog bort rädslan, säger Selena.

Selena Gomez. Bildkälla: Stella Pictures.

Hon berättade även att hon nu känner sig hjälpt av att ha fått diagnosen bekräftad. Detta då hon nu är mer medveten om sin bipolaritet.

Enligt vårdguiden innebär bipolär sjukdom att du är manisk och deprimerad i olika perioder. Här på vårdguidens hemsida kan du läsa mer om bipolär sjukdom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela