Fredag 21 Jan
Stockholm

Linn Ahlborg varnas efter drogbilden: "Klassades som försäljning"

Linn Ahlborg
Linn Ahlborg varnas efter drogbilden. Foto:

Gävletjejen Linn Ahlborg är känd för sin härliga humor – men den här gången gick hon kanske över gränsen. Nu berättar Linn om drogbilden som fick henne varnad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På Instagram har influecern Linn Ahlborg, 20, över en halv miljon följare, och på Youtube är hon uppe och nosar på samma siffra. I sin senaste vlogg berättar Linn om något som inträffade när hon och hennes mamma besökte Tulum i Mexiko.

Linn och hennes mamma Linda hade gått förbi ett apotek när de var påväg till frukosten, och Linn bestämde sig då för att föreviga apotekets reklamskylt på gatan.

Där gjordes reklam för bland annat anabola steroider, Viagra och den svårt beroendeframkallande smärtstillande opiattabletten Tramadol.

– Då skulle jag skämta till det lite utan att tänka mig för i vanlig ordning. Så då la jag ut en bild på den apoteksskylten och det var ju lite saker som inte säljs på apotek i Sverige om man säger så, förklarar Linn.

Linn Ahlborg varnades efter att ha lagt ut drogbilden. Bildkälla: Youtube/Linn Ahlborg

"Klassades som försäljning"

– Då skrev jag ju, lustigkurre som jag är, “någon som vill att jag köper hem något?”.

Linn förtydligar att hon var ironisk när hon skrev det.

– Men det som ni inte vet om är att jag fick en varning från Instagram. För det här klassades väl som försäljning av droger, förklarar Linn.

Hon blev då av med branded content-funktionen på Instagram. Det är den texten som kan lyda “Betalt samarbete med…”. Den funktionen kan inte Linn använda längre.

– Nu får jag texta det själv där nere som en jävla tönt, säger Linn i vloggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela