Lördag 24 Jul
Stockholm

Paolo Roberto erkänner: "Jag har köpt sex"

Paolo Roberto
Paolo Roberto har erkänt att han köpt sex. Foto:

Natten mot fredagen greps den folkkära programledaren Paolo Roberto under en sexköpsrazzia.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Natten mot den 15 maj slog Norrmalmspolisen och polisens människohandelsgrupp till med en razzia. Utanför en lägenhet på den exklusiva adressen Grevgatan på Östermalm i Stockholm så greps en folkkär tv-profil och entreprenör. 

Han misstänktes för att ha betalat 1 500 kronor till en kvinna för sex. Enligt uppgifter till Expressen så var kvinnan från ett av "Europas fattigaste länder".

Simon Häggström var en av de poliser som jobbade under razzian och på Instagram skrev han om tillslaget.

"Vaknar upp efter ett galet nattpass med enormt mycket att göra. Vi har slitit hårt och gripit flertalet män för att ha köpt sex. Trycket var så stort att flera av oss inte ens hade tid att få i oss lite mat under hela passet. Såhär dagen efter så är det några tankar som snurrar i mitt huvud. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Tar du dig rätten att köpa dig tillträde till en annan människas kropp så kommer vår målsättning alltid vara att gripa dig", skrev han på Instagram.

"Jag är en parasit"

Nu går Paolo Roberto, 51, ut och berättar att han var en av de män som greps under razzian. Redan under fredagen skrev Paolo på sin Instagram att han natten mot fredagen hade tagit ett dumt beslut.

"Jag är helt enkelt en parasit som ska utrotas! Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, mina barns respekt, mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år", skrev han.

Del av det som Paolo Roberto publicerade på sin Instagram under fredagsmorgonen.

Roberto fick stöd från kända vänner som Richard Herrey och Bingo Rimér.

Paolo Roberto: "Står för mitt smuts"

Senare under fredagen berättade Paolo att han skulle tala ut i TV4.

"Ikväll och imorgon så kommer jag tala ut på NyhetsmorgonTV4 inga ursäkter och jag står för mitt smuts och mitt skamliga beteende. Så Expressen kan gå bort från min tomt och jag svarar inte i telefonen! Imorgon är min story äntligen ur mig!", skrev Paolo.

Paolo Roberto avslöjade att han ska tala ut i TV4. Bildkälla: Instagram

Nu bekräftar Paolo Roberto att det är han som har köpt sex.

– Jag har köpt sex, berättar Paolo i en intervju med TV4:s Jenny Strömstedt.

I intervjun, som gjordes bara timmar efter att Paolo hade erkänt, så berättar Paolo att det är första gången han har köpt sex. 

– Jag hittade det smutsigaste som finns. Jag ville döva hålet som finns hos mig, säger Paolo och fortsätter:

– Du köper en annan kvinnas kropp. Säkert någon som är dit-tvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt, säger han i intervjun.

– Det är det absolut smutsigaste och vidrigaste man kan göra mot en annan människa, säger Paolo.

I intervjun berättar Paolo att han själv blivit utsatt för övergrepp som liten. 


Paolo Roberto berättar i TV4 att han har köpt sex. Bildkälla: TV4

Slog igenom som "kungen av Kungsan"

Under 80-talet var proffsboxaren Paolo känd som "kungen av Kungsan". Sin debut som skådespelare gjorde han i "Stockholmsnatt" 1987. Han har även spelat i kultfilmer som "Sökarna" och "9 millimeter". År 2009 spelade Roberto sig själv i "Flickan som lekte med elden".

Paolo Roberto 1997. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

De senaste åren har han blivit en folkkär tv-profil och synts i bland annat "Let's Dance". Han har varit programledare för "Expedition Robinson" och sedan 2015 har han varit programledare för "Farmen" i TV4.

Paolo är även känd för livsmedelsmärket Paolos med ett sortiment av bland annat pasta, olivoljor och pizzor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela