Träningsprofilen Elin Kjos drabbad av obotlig cancer

Elin Kjos har drabbats av obotlig lungcancer. På sin Instagram skriver hon nu att hon skrivit in sig för avancerad sjukvård i hemmet. "Vill vara nära familjen".


Elin Kjos, 32, är träningsprofilen, skribenten och onlinecoachen som ägnat stor del av sin karriär på att peppa människor med deras träning. Elin har i skrivande stund över 34 000 följare på sin Instagram där hon motiverar och uppmuntrar folk till ett aktivare liv. 

Men för några månader sedan så hände någonting. 

Elin fick problem med luftvägarna och sökte hjälp hos läkaren för att ta reda på vad som kunde vara på tok. Det visade sig senare att hon hade obotlig lungcancer. 

"Helt plötsligt handlar den här fruktansvärda mardrömmen om en kamp för att ens överleva". Bildkälla: Instagram/elin.kjos

"Min senaste röntgen visade tyvärr det som vi fasat allra mest, att min cancer spridit sig väldigt snabbt på bara några veckor och bildat nya metastaser. Som ett hårt jävla slag i magen. Helt plötsligt handlar den här fruktansvärda mardrömmen om en kamp för att ens överleva", skrev Elin i ett Instagram-inlägg.

I kommentarsfältet stöttas Elin av följare över hela landet som skriver att hon inte ska ge upp och att mirakel händer varje dag. 

"Vill vara med familjen"

Under veckan publicerade hon ett inlägg där hon berättar att hon nu valt att skriva in sig hos ASHI, som betyder avancerad sjukvård i hemmet. 

Elin uppdaterar sina följare om läget. Bildkälla: Instagram/elin.kjos

"Jag kommer ha både läkare och sjuksköterskor som kommer hit hem och hjälper mig framöver, eftersom jag kommer behöva det. För mig känns det även extra skönt att få vara hemma hos familjen så mycket som möjligt och slippa vara på KS hela tiden", skriver hon.

Elin har skrivit att kärleken hon får av sina följare, familj och vänner hållit henne uppe. Vill just du skicka lite kärlek till henne så kan du göra det här.

Kriga på Elin!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.