Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter hånet Carolina Neurath ber Jenny Strömstedt om ursäkt

- 11/06/2020, 11:43 -

Efter att Jenny Strömstedt svimmade i direktsändning så hånades hon av programledaren Carolina Neurath.

Det var under onsdagen som TV4-profilen och programledaren Jenny Strömstedt, 47, föll ihop under en extrainsatt sändning som handlade om utredningen av mordet på Olof Palme.

Instagram skrev Jenny under kvällen att hon mår bra och inte vet varför hon svimmade.

”Förvånad, aningen butter över att jag missade alla intressanta gäster, och kanske känns det lite skämmigt ovanpå det. Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energiintag osv, har jag lärt mig. Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig”, skrev Jenny.

Hon tackade även för alla fina kommentarer, och avslutade sitt inlägg med en fundering:

”Jag kommer aldrig sluta fundera på varför mitt livs första svimning nödvändigtvis måste ske i direktsändning. Kan tänka mig tusen bättre tillfällen”, skrev Jenny.

Hånades av Carolina Neurath

Efter att Jenny svimmat så la SVT-programledaren Carolina Neurath, som själv samma kväll lett ett program på SVT, ut ett par hånfulla ord riktade mot Strömstedt.

”Text jag kommer radera snabbt: vissa svimmar inte i sändning. Eller efter”.

Neurath tog senare bort texten. På SVT:s pressavdelning menar man att det var "Det var ett dåligt skämt som landade fel", skriver Expressen.

Under torsdagsförmiddagen meddelade SVT att Carolina Neurath har kontaktat Jenny Strömstedt och bett om ursäkt.