Alexander Bard
Alexander Bard

Det ska Alexander Bard göra efter Talang: "Värt varenda öre"

Efter sina uttalanden om Black Lives Matter-röreselsen så fick Alexander Bard sparken från "Talang" där han satt i juryn. För Nyheter24 berättar nu Bard vad han ska göra istället.


Det har stormat rejält kring Alexander Bard, 59, de senaste dagarna. På Twitter ställde sig Bard kritisk till Black Lives Matter-rörelsen och skrev att "svarta personer borde börja plugga, ta sig ur fängelset och inte leva på bidrag".

Efter påtryckningar från produktionsbolaget Freemantle, som ligger bakom "Talang" där Bard sitter i juryn, så fick han sparken från programmet.

Efter sina uttalanden om Black Lives Matter fick Alexander Bard sparken från "Talang"-juryn. Bildkälla: Stella Pictures.

Det ska Bard göra nu

Nu efter "Talang" ska Alexander Bard bland annat satsa på Youtube med Navid Modiri och Aron Flam.

– Jag älskar Youtube, alla missar att PewDiePie är världens mäktigaste man, säger Bard till Nyheter24.

Planen efter den senaste skandalen är nu att förklara för "de som fortfarande är förvirrade".

– Så förklarar man så att folk förstår det. Så kan alla som är intresserade lyssna, säger Bard.

Bard skriver på en ny bok, kör podcasts, föredrag och är konsult för "stora internationella bolag".

– Jag åker till stora bolag i Tyskland. Då tar dom in mig i rummet för att se vad dom har missat. Jag jobbar med studier, min hjärna är bra på abstrakt tänkande. Det är värt varenda öre för dom, säger han.

Alexander Bard beskriver "Talang" som en förlustaffär. Bildkälla: Stella Pictures.

"Talang var en förlustaffär"

Bard berättar att han hade tänkt att lämna "Talang" lagom till hösten ändå, och programmet beskriver han rent ekonomiskt som en förlustaffär för honom själv.

– Talang var en förlustaffär. Varenda dag i inspelning var en förlustaffär. Fredagsunderhållning som ska sälja vaniljglass. Men vi har haft skitkul. Det funkade skitbra med Bianca. Jag har haft jättekul. TV4 älskar mig men amerikanska Freemantle fick fick kalla nerver, säger Bard och fortsätter:

– Det är så jävla känsligt. De dödar alla sina shower och allt som är kontroversiellt i USA just nu, säger Bard.

Bard ser nu en chans att kunna bli mer politiskt engagerad då han inte längre sitter i "Talang"-juryn.

– Jag hade ändå tänkt att lämna "Talang" i augusti. Jag kan bli mer politiskt engagerad nu. Vissa saker kan du inte göra om du sitter i ett program som "Talang". Jag gillar både muslimer, kommunister, fascister och nationalister. Jag ligger med allt och alla, så jag kan lika prata med allt och alla, avslutar Bard.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.