Alexander Bard ställer sig emot Black lives matter-rörelsen.
Alexander Bard ställer sig emot Black lives matter-rörelsen. - Foto: Leif R Jansson/TT, Twitter

Alexander Bard sågar Black Lives Matter: "Äcklad"

Alexander bard skriver ofta om aktuella frågor på sin Twitter. Under lördagen skrev han ett inlägg om sina tankar kring Black Lives Matter – något han ställer sig starkt emot.


Alexander Bard har tidigare hamnat i blåsväder med bland annat artisten Zara Larsson, något Nyheter24 skrivit om här.

Han har även uttalat sig om klimataktivisten Greta Thunberg och hans namn var återkommande under #MeToo-kampanjen, något du kan läsa mer om här.

Sågar Black lives matter

Bard är en flitig användare av Twitter, där han ofta skriver om sina åsikter och tankar kring samhällsfrågor.

Under lördagen passade han även på att såga diskussionen kring Black Lives Matter. Detta efter att streaming-tjänsterna Netflix och BBC tagit bort serier som innehåller scener som visar "blackface", det vill säga en mycket kritiserad stereotypisk framställning av svarta.

Bildkälla: Twitter

"#BBC och #Netflix tar bort #LittleBritain och #FawltyTowers på grund av blackface-innehåll, vilket dödar deras varumärken och avslöjar hur patetiska men också apokalyptiska våra tider är. Ärligt talat är jag äcklad av #BlackLivesMatter och hur rubbat det projektet har blivit."

Han fortsätter:

Bildkälla: Twitter

"Om svarta liv vill ha betydelse, så måste svarta liv skärpa sig, studera hårt, gå till jobbet, tjäna sina egna pengar istället för att vara beroende av välfärd, sluta ljuga, komma ur fängelset och bli hjältar istället för självutnämnda offer för världen att skratta åt. Det betyder något!"

Möts av stöd

I kommentarsfältet möts han mestadels av stöd, medan andra menar att detta endast kan komma från någon som är en priviligerad man.

UPPDATERING: 

Alexander Bard har nu fått foten från TV4. På lördagkvällen meddelade kanalen att Bard inte längre kommer att vara med i Talang-juryn. 

Men till Expressen säger Bard att beslutet inte är kopplat till Twittrandet, utan att beslutet ”växt fram” under flera månader. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!