Lördag 24 Jul
Stockholm

Alexander Bard sparkas från TV4: "Ingen vågar debattera mig"

Alexander Bard sparkas från TV4.
Alexander Bard sparkas från TV4. Foto: Leif R Jansson/TT, Fredrik Sandberg/TT

Alexander Bard sparkades från TV4 och Talang under lördagen. Detta efter att han uttryckt starka åsikter om svarta personer på sin Twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i ett inlägg på Twitter som Alexander Bard, 59, sågade rörelsen kring Black Lives Matter, något Nyheter24 skrivit mer om här.

Han uttryckte sig även om svarta personer och i en tweet skrev han att de borde börja plugga, ta sig ur fängelset och inte leva på bidrag.

Sparkades under lördagen

Många har starkt kritiserat Bards uttalande, och under lördagkvällen fick han sparken av TV4.

”TV4 har varit i kontakt med Alexander Bard under kvällen och har gemensamt kommit fram till att det inte passar att han fortsätter som jurymedlem i Talang, som är ett varmt underhållningsprogram på TV4 och min bedömning är att vi av hänsyn till alla inblandade inte kommer att kunna genomföra produktionen på det sätt som vi önskar”, skriver Lotta Edvardsson, exekutiv producent för programmet i ett sms till Aftonbladet.

Vem som tar över Alexander Bards stol i juryn är ännu inte bestämt.

"Skönt att ha en fri rygg"

I en intervju med Aftonbladet menar Bard att beslutet inte chockerar honom.

– Det är ett beslut som växt fram under coronamånaderna och i stället för att gå ut med det i augusti var det bättre att gå ut med det nu att jag inte kommer vara med i “Talang” nästa säsong. Det känns skönt att ha en fri rygg och inte ha något ansvar mot TV4, menar han.

"Ingenting mot vad jag kommer att ställa till med i höst"

Bard poängterar att han och tv-kanalen skiljs som vänner, och att de är vana vid att han är kontroversiell. Men samtidigt pekar han på att detta inte är någonting jämfört med vad som komma skall:

– Om jag har varit kontroversiell nu kommer jag vara ännu mer kontroversiell och edgy i augusti och september. Den här tweeten är ingenting mot vad jag kommer att ställa till med i höst. Jag är tokälskad, Alexander Bard är inget offer och ingen vågar debattera mig, ingen!

Menar att det finns två sidor av myntet

Bard menar att många väljer att endast lyssna på en del av historien istället för hela.

– Om ”Tik tok”-ungarna ska ha någon namninsamling för att avsätta Alexander Bard och vad de nu håller på med, de läser ju inte allt jag skriver. Jag hyllade ju även en svart belgisk kvinna, Assita Kanko, hon är svart och hon håller med mig. Men folk kan ju inte läsa två tweets samtidigt, men de väljer att bara läsa en sak. Vi lever i en värld som består av lynchmobbar.

TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg sade till Aftonbladet att kanalen inte ställer sig bakom Bards uttalanden, utan endast har ansvar för de program de sänder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela