Estraden
Supertrion Estraden! - Foto: Sony Music

Musiksuccén Estraden – här är allt du behöver veta

Estraden är popgruppen som blivit ett av de största namnen på den Svenska musikscenen. Trots det är de ganska anonyma. Hur mycket vet du om gruppen bakom superhitsen egentligen? Vi har svaren på alla dina frågor!


Vilka är med i Estraden?

Estraden består av Louise Lennartsson, Felix Flygare Floderer och Carl Silvergren. Tidigare medlem är även Sandro Cavazza, känd för låten "Without You" som han gjorde tillsammans med Avicii.

Victor Leksell och Molly Sandén är två andra artister som Estraden samarbetat med, men de är inte fasta medlemmar i gruppen.

Vem är sångaren i Estraden?

Louise Lennartsson är sångaren i Estraden. Hon är  Hon började sin karriär som låtskrivare och har bland annat skrivit låten "Hög" till Darin och "Ingen som jag" till Molly Sandén.

Louise är född 1993 i Göteborg men bor numer i Stockholm.

Louise Lennartsson har även gjort musik under artistnamnet Lou Elliotte. Musiken hon släppt då har varit på engelska.

Louise Lennartsson, sångaren i Estraden. Bildkälla: Tove Martin/Sveriges Radio

Hur bildades Estraden?

Estraden, som till en början bara kallade sig för "Estrad", bildades genom att Louise träffade Carl under deras musikutbildning. Carl kände i sin tur Felix och när de tre började arbeta tillsammans kom Sandro in i bilden.

Gruppen skapades i samband med låten "Mer för varandra" som Louise från början skrev till Norlie & KKV. Norlie & KKV ville dock göra låten tillsammans med Louise och de andra, vilket blev startskottet för Estraden.

– Det blev låten Mer för varandra och den hittade hem till Norlie & KKV. De i sin tur blev taggade på att göra låten tillsammans med oss, och där föddes Estraden. Det är 100 procent tack vare Mer för varandra som vi blev ett band till slut, säger Louise Lennartsson till Veckorevyn.

Är Victor Leksell med i Estraden?

Man kan lätt tro att Victor Leksell är med i Estraden efter låten "Bra för dig" som de gjorde tillsammans. I musikvideon till låten syns dessutom Louise och Victor i väldigt intima scener med varandra.

Trots det - på flera plan - nära samarbetet är Victor Leksell inte med i Estraden.

P3 fick Victor och Louise frågan om de var ett par. En fråga som båda fnittrande svarade nej på...

Estraden - när Sandro var kvar i bilden. Bildkälla: Sony Music

Vilka låtar har Estraden gjort?

Estraden har gjort flera kända låtar, men främst i samarbete med andra artister. Utöver samarbetena med Molly Sandén och Norlie & KKV har man även jobbat ihop med exempelvis Jireel och Tjuvjakt.

Några av deras mest streamade låtar just nu är "Bra för dig", "Dansar med mig själv" och "Vi två.

Källa: veckorevyn.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

2 timmar sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.