Söndag 5 Dec
Stockholm

Musiksuccén Estraden – här är allt du behöver veta

Estraden
Supertrion Estraden!. Foto: Sony Music

Estraden är popgruppen som blivit ett av de största namnen på den Svenska musikscenen. Trots det är de ganska anonyma. Hur mycket vet du om gruppen bakom superhitsen egentligen? Vi har svaren på alla dina frågor!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Vilka är med i Estraden?

Estraden består av Louise Lennartsson, Felix Flygare Floderer och Carl Silvergren. Tidigare medlem är även Sandro Cavazza, känd för låten "Without You" som han gjorde tillsammans med Avicii.

Victor Leksell och Molly Sandén är två andra artister som Estraden samarbetat med, men de är inte fasta medlemmar i gruppen.

Vem är sångaren i Estraden?

Louise Lennartsson är sångaren i Estraden. Hon är  Hon började sin karriär som låtskrivare och har bland annat skrivit låten "Hög" till Darin och "Ingen som jag" till Molly Sandén.

Louise är född 1993 i Göteborg men bor numer i Stockholm.

Louise Lennartsson har även gjort musik under artistnamnet Lou Elliotte. Musiken hon släppt då har varit på engelska.

Louise Lennartsson, sångaren i Estraden. Bildkälla: Tove Martin/Sveriges Radio

Hur bildades Estraden?

Estraden, som till en början bara kallade sig för "Estrad", bildades genom att Louise träffade Carl under deras musikutbildning. Carl kände i sin tur Felix och när de tre började arbeta tillsammans kom Sandro in i bilden.

Gruppen skapades i samband med låten "Mer för varandra" som Louise från början skrev till Norlie & KKV. Norlie & KKV ville dock göra låten tillsammans med Louise och de andra, vilket blev startskottet för Estraden.

– Det blev låten Mer för varandra och den hittade hem till Norlie & KKV. De i sin tur blev taggade på att göra låten tillsammans med oss, och där föddes Estraden. Det är 100 procent tack vare Mer för varandra som vi blev ett band till slut, säger Louise Lennartsson till Veckorevyn.

Är Victor Leksell med i Estraden?

Man kan lätt tro att Victor Leksell är med i Estraden efter låten "Bra för dig" som de gjorde tillsammans. I musikvideon till låten syns dessutom Louise och Victor i väldigt intima scener med varandra.

Trots det - på flera plan - nära samarbetet är Victor Leksell inte med i Estraden.

P3 fick Victor och Louise frågan om de var ett par. En fråga som båda fnittrande svarade nej på...

Estraden - när Sandro var kvar i bilden. Bildkälla: Sony Music

Vilka låtar har Estraden gjort?

Estraden har gjort flera kända låtar, men främst i samarbete med andra artister. Utöver samarbetena med Molly Sandén och Norlie & KKV har man även jobbat ihop med exempelvis Jireel och Tjuvjakt.

Några av deras mest streamade låtar just nu är "Bra för dig", "Dansar med mig själv" och "Vi två.

Källa: veckorevyn.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela