Lördag 16 Okt
Stockholm

Efter kritiken – nu kan Kina lyssna på Zara Larssons musik igen

Zaras musik finns åter i Kina.
Zaras musik finns åter i Kina. Foto: Instagram

Zara Larssons musik försvann från kinesiska Apple Music efter hennes avbrott med det mycket kritiserade företaget Huawei. Nu verkar hennes låtar dock kommit tillbaka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Så sent som i förra veckan rapporterade Nyheter24 om att Zara Larssons musik helt tagits bort från diverse streamingtjänster i Kina. Detta efter att hon avbrutit samarbetet med det kritiserade teknikföretaget Huawei.

Bildkälla: Instagram

"Ingen snäll stat"

Anledningen var på grund av att teknikjätten anklagats för att spionera för den kinesiska staten – något som företaget menar inte stämmer.

– Även om Huawei menar att de inte har några kopplingar till det så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet att kinesiska staten, det är ju ingen snäll stat och jag vill ju inte stötta det de gör, sade artisten i en intervju med TV4 Nyhetsmorgon.

Musiken försvann

Kort efter det avbrutna samarbetet försvann det svenska stjärnskottets musik från bland annat Apple Music. Zara kritiserades även av flertalet kinesiska fans som menar att man inte ska tro på allt som sägs i media.

Men nu verkar hennes musik vara tillbaka. Det upptäckte kontakter till Svenska Dagbladet efter att de sökt på artistens musik i Apple Music.

Detta är dock ingenting som varken Zaras agentbolag eller Apple Music uttalat sig kring.

Kommentera
Kopiera länk
Dela