Alexandra Nilsson möter kritiken.
Alexandra Nilsson möter kritiken. - Foto: Jari Kantola/Stella Pictures.

Alexandra Nilsson öppnar upp om "Instagram vs Reality"-bilderna

Influencern Alexandra Nilsson tar upp kritiken som riktats mot aktivisttrenden "Instagram vs Reality".


Alexandra Nilsson, 29 blev först känd som bloggaren "Kissie" när hon startat sin blogg år 2007. På den tiden var det inte helt ovanligt att hon hamnade i konflikt med andra bloggare. 

Alexandra berättar i sin senaste vlogg att hon tidigare i sin karriär var van vid hat, men att hon på senare år har varit väldigt skonad från det. 

– Jag har verkligen lyxen att inte behöva stå ut med speciellt mycket hat, jag är verkligen jättebefriad från det vilket är så himla skönt, säger hon i vloggen. 

Dessa tankar kom upp till ytan efter att Alexandra gjort en instagram live tillsammans med Johanna Bladh

Bildkälla: Youtube.

– Jag blev helt chockad över hur mycket hat vi fick. Det var en olustig känsla att få känna på en "hatstorm", säger hon.  

"Viktigt att visa verkligheten"

Senare i vloggen tar Alexandra även upp hur tråkigt hon tycker att det är när folk kritiserar andra som endast försöker sprida positivitet. 

Denna gång refererar hon till den kritik som riktats mot influencers som ägnar sig åt "Instagram vs Reality"-inlägg. 

 "Tar inte åt mig"

"Instagram vs Reality" innebär att man lägger upp en bild där man poserar och ser "snygg ut" bredvid en bild som i vanliga fall kanske hade hamnat i papperskorgen. Tanken med detta är att visa sina följare att allt inte är så perfekt som det ser ut på instagram. 

– Jag tror att det är väldigt många tjejer där ute som tittar på oss influencers och ser upp till oss. Då tror jag att det är viktigt att visa att verkligheten är inte som på poserande bilder med filter, säger Alexandra till kameran.

Hon berättar att hon inte tar åt sig av kritiken om att "norm-smala" tjejer inte borde ägna sig åt detta, då hennes poäng inte handlar om att vara smal. 

– Jag vill lyfta att man kan må psykiskt dåligt samtidigt som man fejkar sitt mående med en nyköpt Chanel-väska. Det kan även handla om dålig hy eller att posera, fortsätter Alexandra. 

En av Alexandras "Instagram vs Reality" bilder. ”Don’t let the internet rush you, nobody is posting their failures” skriver hon.  

– Jag tycker att det är så oerhört trist att man ska göra något negativt av något som i grund i botten är väldigt fint och positivt, säger hon.  

Alexandra avslutar med att försäkra sina följare om att hon kommer fortsätta göra "Instagram vs Reality" på sitt sätt. Samt att det viktigaste för henne är följarnas kommentarer om hur positiva och glada de blir av det hon gör. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!