Söndag 4 Dec
Stockholm

Här är svenska kändisarna som blivit brutalt rånade

Flera svenska kändisar har genom åren blivit rånade i Stockholm.
Flera svenska kändisar har genom åren blivit rånade i Stockholm. Foto: Bildkälla: Stella Pictures.

Det hör inte till ovanligheterna i kändisvärlden att råka ut för tjuvar och rånare. Vi har listat några av profilerna som råkat illa ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bloggaren och Designern Petra Tungården, 33, har tidigare skrivit på sin blogg att hon befann sig på Riddargatan i Stockholm mitt på ljusa dagen när en man hoppade på henne bakifrån.

Den maskerade gärningsmannen hotade henne med kökskniv och en annan man på motorcykel ska samtidigt ha knuffat bort Tungårdens vän. 

Mannen ska ha tvingat Tungården att ta av sig sin klocka och sedan åkt i väg med den på motorcykeln. Några män på gatan ska ha sett händelsen och lyckas brotta ner gärningsmannen tills att polisen anlänt på platsen. 

Hon skriver på bloggen att hon tänker sälja klockan då hon absolut inte vill gå runt med något som kan leda till att folk attackerar en. 

Petra Tungården skriver att hon känner sig skärrad och arg. Bildkälla: Instagram.

Petra Tungården är dessvärre inte ensam om att ha blivit påhoppad och rånad. 

Viktor Frisk

I maj ska även profilen Viktor Frisk, 26, ha skrivit saker på sin Instagram som antyder på att han blivit eller varit nära på att bli rånad. 

Frisk ska ha skrivit till Bloggbevakning att han varit nära på att bli rånad och därför gjort sig av med sina värdesaker. 

Viktor Frisk hintar på Instagram om att det inte finns något att råna honom på. Bildkälla: Instagram och Bloggbevakning.

Dotter 

Melodifestivalen-stjärnan Dotter, eller Johanna Jansson, 34, har också berättat om en gång då hon blev attackerad och nedslagen av tre män. 

I en intervju med Peter Jihde berättar artisten om när hon var med om en traumatisk upplevelse som ägde rum 2015. En händelse som ska ha ärrat henne så pass mycket att hon numera inte vågar gå ut på natten. 

Artisten Dotter blev brutalt rånad av tre män 2015. Bildkälla: STELLA Pictures/Robert Eklund.

– Jag blev överfallen på gatan av tre män. En bet mig i handen för att få loss min mobil, så tog de min väska och höll för min mun och näsa samtidigt som de drog bak min nacke. Jag kände att min stund var kommen och att de skulle bryta nacken på mig, berättar hon.

Läs mer här. 

Isabel Adrian

Den svenska Hollywoodfrun Isabel Adrian, 43, berättade i Efterlyst, 2019, att hon tidigare det året blivit brutalt rånad i Stockholm. 

En maskerad man hotade henne med en pistol mot tinningen i ett parkeringshus. Hon ska sedan ha blivit slagen med pistolen i huvudet och svimmat av.

Gärningsmännen ska ha planerat att ta hennes klocka och förlovningsring. 

Läs hela artikeln här.

Isabel Adrian blev slagen i huvudet med en pistol. Bildkälla: Stella Pictures.

Carl Jan Granqvist

I maj 2015 berättade krögaren och TV-personligheten Carl Jan Granqvist, 75, för Aftonbladet att han blivit rånad på sitt Rolex-ur kvällen innan. 

Det var vid 22.30 tiden som han skulle gå ut utanför sitt hem och slänga skräp. Då ska två, enligt Granqvist, välklädda unga män ha frågat honom vart Karlaplan låg. Efter att han hjälpt männen närmade de sig honom.

De tog tag i hans Rolex-klocka som satt runt handleden och Granqvist försökte hålla emot. 

– Det är rån på gång! , skrek han. 

Carl Jan Granqvist blev rånad utanför sitt hem när han slängde sopor. Bildkälla: Bertil Ericson / TT.


Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.