Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så är reglerna kring könssjukdomar i Paradise Hotel

- 10/09/2020, 15:49 -

Det var under en säsong det ryktades om att det smugit sig in klamydia på svenska Paradise Hotel. Men sanningen är den att det är mycket strikta regler kring att testas innan man kliver in på hotellet.

Paradise Hotel är ett program som är som upplagt för att kärlek och passion ska kunna blomstra. Detta leder ofta till starka känslor, tårar, svartsjuka, kärlek och en hel del "hanky panky". 

Men det finns faktiskt regler kring det hela. 

På grund av alla de guppande täckena i programmet så testas alla deltagare innan inspelningen av varje säsong av Paradise Hotel. Deltagarna testas för allt ifrån klamydia till HIV. Men under förrförra årets säsong påstods det ha spridits klamydia inne på hotellet. Detta berättade bland annat Linnea Landström, i Bladhs bikt som sänds på Viafree.

En annan deltagare berättade också om händelsen. 

Det var i podden "I sanningens namn", som Marcus "Mcuze" Johansson delade med sig av allt som hade med årets säsong att göra. Bland annat om klamydiahärvan. 

Marcus “Mcuze” Johansson och Lisa Sidén. Bildkälla: Viafree
Den omtalade fyrkanten i Paradise Hotel. Bildkälla: Viafree

– Så här var det. Vi testas cirka två veckor innan inspelningen sätter igång. Detta för att om någon nu skulle ha klamydia så hinner personen i det fallet gå på en penicillinkur innan inspelning. Men det som tros ha hänt denna gång var att någon har testat sig, sedan hunnit legat med någon precis innan avresan till Mexiko, sa han då. 

Men hur går det då till?

Jo, det stämmer nämligen att alla deltagare testas innan inspelningen. Detta för att garantera deltagarnas säkerhet för att inte få klamydia. 

– Deltagarna i Paradise Hotel testas för könssjukdomar före inspelning och om svaret blir positivt får de inte komma in i huset, säger Susanne Nylén.

Incidenten med klamydian som smög sig in har produktionen inte uttalat sig om. 

Hur blir det med rökförbudet i årets Paradise Hotel? Det kan du läsa om här.