Abbe Blattelito och Josef Loco
Abbe Blattelito och Josef Loco var tidigare vänner.

Nu berättar Josef Loco om vänskapen med Abbe Blattelito

Abbe Blattelito är influencerprofilen som dömdes till 18 års fängelse för mord på sin ex-flickvän. Han friades senare för mordet i Svea hovrätt. Nu berättar Abbes före detta vän Josef Loco om den tidigare vänskapen med Abbe.


Det var den 26 april 2018 som en kvinna i 30-års åldern hittades död i ett badkar i en lägenhet i Solna i Stockholm. I lägenheten fanns även kvinnans lilla dotter. 

Polisen trodde först att kvinnan hade tagit sitt liv, men ett par dagar senare så fattade polisen misstankar mot kvinnans ex-pojkvän –  influencern Abbe "Blattelito" Alsaadi, 25.

Abbe var en stor Instagramprofil med hundratusentals följare på Snapchat, nästan 85 000 följare på Instagram och en egen Youtubekanal. Han var då ökänd för sina provokativa videos, och hade ett långt brottsregister.

Abbe Blattelito dömdes för mord på sin ex-flickvän.

Dömdes för mord

Den 4 april förra året så dömdes Abbe till 18 års fängelse – bland annat för mordet på kvinnan. Tingsrätten kom fram till att han hade injicerat en dödlig dos av drogen Tramadol i hennes hals innan eller efter det att han hade lagt henne i ett vattenfyllt badkar så att hon drunknade.

Han dömdes även för grov kvinnofridskränkning mot samma kvinna, misshandel mot två andra kvinnor, grovt vapenbrott och flera andra brott. Straffet bestämdes till 18 års fängelse för samtliga brott.

Abbe Blattelitos ex-flickvän hittades död i ett badkar i Solna. Han dömds för att ha mördat henne – men friades sedan i Svea hovrätt. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Domaren i målet, rådmannen Lena Klintefall sa då:

– Det finns flera försvårande omständigheter kring mordet, bland annat att mannen planerade mordet och försökte dölja det på olika sätt, att det begicks mot en kvinna som han var klart fysiskt överlägsen i hennes hem och framför allt att hennes lilla dotter var hemma vid tillfället.

Domstolen var enig i alla delar.

Abbe Blattelito friades sedan för mordet i Svea hovrätt.

Hamnat i blodigt bråk

Domen överklagades, och i juli förra sommaren så friades Abbe för mordet i Svea hovrätt. 

Däremot dömdes han till tre år och sex månaders fängelse för bland annat grov kvinnofridskränkning, misshandel, grovt vapenbrott, olaga hot, sexuellt ofredande, grovt förtal, ringa narkotikabrott och flera fall av skadegörelse.

Straffet avtjänas på klass 1-anstalten Salberga, och där har Abbes tid varit allt annat än lugn. Han har bland annat hamnat i ett blodigt bråk – något du kan läsa mer om här.

Abbe Blattelito medverkade i dokumentären "I huvudet på en gärningsman" som sändes den 21 maj tidigare i år. Bildkälla: TV3

Tidigare vännen berättar 

Dokusåpaprofilen och tatueraren Josef Loco, 29, var nära vän med Abbe och under den tiden la han bland annat ut en bild på sig själv tillsammans med Abbe och texten "Bröder 4 life".

Josef Loco och Abbe Blattelito var tidigare nära vänner. Bildkälla: Instagram

Men nu tar Josef Loco kraftigt avstånd från sin tidigare vän. Josef gästar det senaste avsnittet av podden "Vi avslöjar allt" som drivs av Vanessa Elie och Amelia Silowá, och där får han frågor om sin tidigare vänskap med Abbe.

– Du har ju fått den här frågan förut, och det handlar om Abbe Blattelito. Du var ju med i Anis don Deminas Youtube-kanal och fick en fråga om du hade kunnat umgås med Abbe idag. Och du svarade att du skulle kunna umgås med honom, säger Nessa och Amilia i podden.

Josef Loco har varit med i "Ex on the beach". Han driver även en tatueringsstudio. Bildkälla: Ex on the beach Sverige/Youtube

"Hade jättemycket problem"

Josef berättar att när han fick frågan av Anis don Demina så var det "fortfarande så nytt".

– Vi visste inte ens att det var sant allting vi hade hört när han var intagen. Så för mig var det…Jag ville inte heller vara en sån där som bara för att man får höra grejer, jag ville veta vad sanningen var. Det var så tätt inpå. Jag ville inte svartmåla en person när man inte vet någonting. Så det har varit missförstånd i så fall, säger Josef Loco i "Vi avslöjar allt".

Josef, som driver en tatueringsstudio där Abbe Blattelito brukade hänga, berättar att även han hade stora problem med Abbe.

– Som sagt, jag har haft jättemycket problem med honom också. Han kom till studion och gjorde narr av mig och filmade mig, mycket såna där grejer. Jag själv har inte varit så glad på honom, säger Josef i podden.

– Nu i dagens läge. Abbe kommer ju ut snart. Är det någon du kommer att umgås med?, undrar Nessa och Amilia.

– Aldrig i livet. Aldrig i livet, svarar Josef direkt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!