Stockholm

Isabella Löwengrip om sin bulimi: "En jätteångest"

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip berättar om sin bulimi. Foto: Lisa Arfwidson/SvD/TT Bild

För första gången någonsin går nu Isabella Löwengrip ut och berättar att hon länge har varit sjuk i bulimi, och både hetsätit och kräkts.


Läs mer

Det är i sin podcast "Isabella söker Sheila" som bloggaren Isabella Löwengrip, 30, berättar om något som hon hållit hemligt under sitt liv i offentligheten. Hon berättar att hon genom åren har pendlat oerhört mycket i vikt, och det finns en särskild anledning till det. Det handlar om en ätstörning.

Hon berättar att när hon har hård kontroll på sitt jobb och träning så kontrollerar hon även sin mat och börjar räkna kalorier. Detta gör att hon då går ner i vikt.

– Sen när jag är både lycklig och olycklig så börjar jag hetsäta istället. När livet går bra då släpper jag på allt. Då blir det glass och kaka. När jag har levt det kontrollerande livet så har maten varit kontrollerad. När jag har varit fri så har jag släppt det här med maten, men då har det gått överstyr istället, berättar Isabella i podden.

Isabella Löwengrip. Bildkälla: Lisa Arfwidson/SvD/TT Bild

Isabella berättar att hennes relation till mat är bättre idag, och förklarar att när hennes liv är mer avslappnat så är även hennes syn på mat det. 

Hon har med åren lärt sig att om hon ska vara lycklig så ska hon äta sunt och balanserat, följa tallriksmodellen och inte slarva med mellanmål.

Isabella Löwengrip mår idag bättre. Bildkälla: Stella Pictures.

"Det svåraste var hetsätningen"

Men det har inte alltid varit så. När det har varit som värst så har hon spytt upp maten.

– Det svåraste var hetsätningsbiten. För när den tanken kommer så går det ganska snabbt att gå till kylskåpet och vräka i sig en hel Marabou. Det går jättesnabbt. Efteråt kommer det en jätteångest på det. Då har jag lärt mig att istället för att gå och få upp den maten så är det mycket bättre att tänka att “jaha, det här var ett snedsteg. Det är en ny dag imorgon och då får jag fokusera på att äta regelbundet”, berättar Isabella i sin podd.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Isabella Löwengrip blev kritiserad när hon hånade "tjocka kvinnor". Läs mer om det här.

Bianca Ingrosso har även hon berättat öppet om sin bulimi. I september berättade hon om hur läget är nu. Läs mer om det här.

Lider du av en ätstörning?
1177 rekommenderar att du då kan du kontakta Riksföreningen mot ätstörningar, Frisk och fri, om du har frågor om anorexi, bulimi eller andra ätstörningar. 

Du kan alltid ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefonnummer 1177. Där kan du få hjälp med var du kan söka vård. Här på Vårdguiden kan du läsa mer om ätstörningar.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.