Torsdag 22 Februari 2024
Kandisar-som-gift-sig-med-kriminella
Kändisar som gift sig med kriminella - Foto: John Shearer/AP, AP, Matt Sayles/AP

Kändisarna som chockade världen – gifte sig med kriminella

Kokain och dödskrascher – flera av våra största stjärnor har varit, eller är, gifta med personer som har ett kriminellt förflutet.


Kärleken är blind – men är den blind nog för att strunta i ett brottsregister? Det verkar vara fallet för vissa av dessa kändisar...

Sandra Bullock gifte sig med Jesse James 

2005 gifte sig skådisen Sandra Bullock med motorcykel-tillverkaren Jesse James

Det skulle dock visa sig att James inte hade helt vitt mjöl i påsen.

Bland annat fick han böta 300 000 dollar för att ha tillverkat motorcyklar som körde över Kaliforniens hastighetsgränser. 

Han ställdes även inför rätta misstänkt för att ha tagit betalt för jobb han inte slutfört. 

I många fans ögon var dock James värsta "brott" att krossa Bullocks hjärta – han ska ha varit otrogen mot henne flera gånger innan skilsmässan 2010.

Jesse James och Sandra Bullock. Bildkälla: Matt Sayles/AP

Beyonce gifte sig med Jay Z

Innan Jay-Z blev en framgångsrik musikproducent och gifte sig med Beyonce livnärde sig rapparen på att langa droger. 

Ja, det ryktas om att Jay-Z tjänade sexsiffrigt varje vecka när han tjänade som bäst. 

Rapparen har erkänt att han sålde kokain som ung men har inte specificerat till vilken grad. 

När hans karriär började ta fart verkade han lämna den kriminella banan, med undantag för en incident 1999 då han anklagades för att knivhuggit en skivbolagschef.

Jay-Z ska ha nekat till brottet men ändå skrivit på en så kallad "plea deal", vilket sänkte anklagelsen till förseelse. Artisten kom därför undan med en villkorlig dom. 

Jay-Z och Beyonce. Bildkälla: Joel C Ryan/AP

Sarah Jessica Parker gifte sig med Matthew Broderick

Sarah Jessica Parker gifte sig med skådespelaren Matthew Broderick 1997. Tio år tidigare var Broderick inblandad i en bilolycka med dödlig utkomst. 

Det var i Irland som Brodericks bil, där även dåvarande flickvännen och skådespelerskan Jennifer Grey  satt, girade in i motsatt körfält och kolliderade med en bil. 

Flickvännen kom undan med lindriga skador och Broderick själv fick en punkterad lunga. Personerna i den andra bilen, en mamma och hennes vuxna dotter, omkom direkt. 

Broderick menar att han inte har några minnen från dagen då olyckan skedde. Han har inte heller kunnat förklara varför bilen hamnade i fel körfält. 

Man kunde inte heller hitta droger eller alkohol i Brodericks system. 

Först anklagades skådisen för vållande till annans död genom farlig körning. Senare ändrades anklagelsen till vårdslös kröning där straffet blev en böter på 175 dollar. 

Matthew Broderick och Sarah Jessica Parker. Bildkälla: Joel Ryan/AP

Marilyn Monroe och Joe Dimaggio 

Marilyn Monroe har fascinerat människor världen över sedan 50-talet. När hon 1955 gifte sig med basebollspelaren Joe Dimaggio ökade bara intresset. 

Att Dimaggio också ska ha haft "uppenbar anknytning till maffian" var bara ytterligare en twist. Äktenskapet höll dock bara nio månader.

Marilyn Monroe och Joe Dimaggio. Bildkälla: AP

Angelina Jolie/Jennifer Aniston gifte sig med Brad Pitt

Bonus! Skådisen Brad Pitt 1988 greps för att ha "moonat" en bil på en motorväg i Kalifornien. 

Tack vare en duktig försvarsadvokat ändrades anklagelsen från "oanständig exponering" till "störning av den allmänna ordningen", skriver Screen Rant

Det här var uppenbarligen något som både Jennifer Aniston och Angelina Jolie kunde se förbi, trots gripandet valde de att gifta sig med Pitt (vid olika tillfällen).

Brad Pitt och Jennifer Aniston. Bildkälla: Chris Pizzello/AP

LÄS ÄVEN: 

19 kändisar som har dödat andra människor

Kändisarna som förlorat alla sina pengar – så mycket har de bränt

/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Birmingham skär drastiskt i kulturen

Lia Larssons ärliga ord om Fröken Snusk: “Jag skulle nog…”

Tiktok-profilen Lia Larsson är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, och precis som Fröken Snusk är hon ett stort namn inom epadunk-genren. För Nyheter24 har Lia Larsson berättat om konkurrensen med den maskerade artisten...

Gulleks sanslösa lyxgåva till Lovisa Worge: "Varken blyg eller enkel"

Gullek Nilsen har överraskat Lovisa Worge med en fantastisk present. "Jag är så lycklig – jag kan inte sluta titta på den", skriver Lovisa Worge.

Bianca Ingrosso börjar medicineras: "Jag har..."

1 timme sedan
Bianca Ingrosso berättar på Instagram att hon nu kommer att börja äta medicin och att hon under veckan haft ett sista möte med sin läkare där det bestämdes.

De kan få Nordiska rådets litteraturpris

1 timme sedan
Johan Jönson och Gunnar Harding nomineras till Nordiska rådets litteraturpris 2024, för böckerna "Nollamorfa" och "Minnen från glömskans städer".

Sveriges mästerkock-Lucas sågning: "J*vla trams"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång på TV4. En som blivit en riktig tittarfavorit i årets säsong är Lucas Eriksson från Oskarshamn – som inte är rädd för att säga vad han tycker.