Artist dömd för sexuellt ofredande är klar för Melodifestivalen

- 03/12/2020, 22:44
Foto: Fredrik Sandberg/Shutterstock (montage)

Foto: Fredrik Sandberg/Shutterstock (montage)

För två år sedan sexuellt ofredade artisten en kvinna under en filminspelning – nu är han klar för Melodifestivalen 2021. "Jag tror inte på livslånga domar", säger tävlingsproducent Karin Gunnarsson.

Tidigare under eftermiddagen kunde Nyheter24 rapportera att SVT gått ut med det kompletta startfältet i nästa års Melodifestivalen. 

Du hittar det, och spännande detaljer om tävlingen, här!

Så sent som förra året diskvalificerades Thorsten Flinck från att medverka i programmet, då han stod åtalad för brott under samma period. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

"Tror inte på livslånga domar"

Även i år har man fått motta kritik kring en deltagare, vars brottshistorik uppmärksammats av magasinet Gaffa.

I en intervju med tävlingsproducent Karin Gunnarsson ifrågasätter man att artisten, som dömts för sexuellt ofredande för två år sedan, får medverka i programmet. 

På kritiken svarar Gunnarsson att man anser att artisten har ett starkt bidrag som förtjänar sin plats i tävlingen. 

– Det är en handling som vi absolut inte står bakom på något sätt, men jag tror inte på livslånga domar, säger Gunnarsson till Gaffa.

Tryckte ner ölflaska mellan kvinnas bröst

I samband med en filminspelning ska artisten ha tryckt ner en ölflaska mellan en kvinnas bröst – ett brott som bestraffades med 10 000 kronor i dagsböter. 

I en intervju med Nöjesbladet kort efter domen berättar artisten om sina känslor kring brottet:

– Jag känner mig rentvådd. Detta hände för ett år sedan. Jag har inget minne av detta. Vi hade ett jättebra samarbete från juni till oktober, ingen sa någonting, i november får jag veta att jag är polisanmäld, sade artisten.

Läs mer: Känd svensk artist åtalas – körde ner flaska mellan kvinnas bröst