Foto: Fredrik Sandberg/Shutterstock (montage)
Foto: Fredrik Sandberg/Shutterstock (montage)

Artist dömd för sexuellt ofredande är klar för Melodifestivalen

För två år sedan sexuellt ofredade artisten en kvinna under en filminspelning – nu är han klar för Melodifestivalen 2021. "Jag tror inte på livslånga domar", säger tävlingsproducent Karin Gunnarsson.


Tidigare under eftermiddagen kunde Nyheter24 rapportera att SVT gått ut med det kompletta startfältet i nästa års Melodifestivalen. 

Du hittar det, och spännande detaljer om tävlingen, här!

Så sent som förra året diskvalificerades Thorsten Flinck från att medverka i programmet, då han stod åtalad för brott under samma period. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

"Tror inte på livslånga domar"

Även i år har man fått motta kritik kring en deltagare, vars brottshistorik uppmärksammats av magasinet Gaffa.

I en intervju med tävlingsproducent Karin Gunnarsson ifrågasätter man att artisten, som dömts för sexuellt ofredande för två år sedan, får medverka i programmet. 

På kritiken svarar Gunnarsson att man anser att artisten har ett starkt bidrag som förtjänar sin plats i tävlingen. 

– Det är en handling som vi absolut inte står bakom på något sätt, men jag tror inte på livslånga domar, säger Gunnarsson till Gaffa.

Tryckte ner ölflaska mellan kvinnas bröst

I samband med en filminspelning ska artisten ha tryckt ner en ölflaska mellan en kvinnas bröst – ett brott som bestraffades med 10 000 kronor i dagsböter. 

I en intervju med Nöjesbladet kort efter domen berättar artisten om sina känslor kring brottet:

– Jag känner mig rentvådd. Detta hände för ett år sedan. Jag har inget minne av detta. Vi hade ett jättebra samarbete från juni till oktober, ingen sa någonting, i november får jag veta att jag är polisanmäld, sade artisten.

Läs mer: Känd svensk artist åtalas – körde ner flaska mellan kvinnas bröst

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

1 timme sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...