Onsdag 8 Dec
Stockholm

Bingolotto chockhöjer priserna till uppesittarkvällen

Bingolottos programledare
Bingolottos programledare Lotta Engberg och Stefan Odelberg. Foto: Mathias Otterberg/pressbild.

Årets uppesittarkväll föregås av en riktig kalldusch. Priset på Bingolotterna chockhöjs nu med 100 procent.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 23 december är det som vanligt uppesittarkväll med Bingolotto. Men det blir inte helt som vanligt. Priset på den populära lotten har nämligen höjts med 100 procent. En lott kostade tidigare 50 kronor, men nu kommer den alltså att gå loss på 100 kronor.

Vill ge mer till landets klubbar och organisationer

På Bingolottos hemsida skriver Bingolottos affärsområdeschef Mikael Kjellström mer om anledningen till prishöjningen, som varit planerad sedan förra året.

"Därför att det viktigaste för oss, vårt varför, alltid är att bidra med så mycket pengar som möjligt till landets klubbar och organisationer via försäljning av våra lotter. Det är därför vi finns till, det är vårt uppdrag. Vi vet också att det, under ett nästan overkligt år, är mer angeläget än någonsin", står det att läsa på hemsidan.

Programledaren Lotta Engberg säger i en kommentar till Aftonbladet att allt överskott går till föreningslivet eller vinnarna.

– Jag tycker att det finns något positivt både för lottköparna och för föreningarna. 100 kronor för att vara med på en helkväll med 4,5 timmes direktsändning, jag hoppas verkligen folk tycker det är en rimlig peng, säger Lotta Engberg till Aftonbladet.

LÄS MER:

10 saker du känner igen under Bingolottos uppesittarkväll

Sofia trodde att hon var miljonär – i tre minuter: "Vi fick oss ett rejält skratt"

Kommentera
Kopiera länk
Dela