Bingolottos programledare
Bingolottos programledare Lotta Engberg och Stefan Odelberg. - Foto: Mathias Otterberg/pressbild.

Bingolotto chockhöjer priserna till uppesittarkvällen

Årets uppesittarkväll föregås av en riktig kalldusch. Priset på Bingolotterna chockhöjs nu med 100 procent.


Den 23 december är det som vanligt uppesittarkväll med Bingolotto. Men det blir inte helt som vanligt. Priset på den populära lotten har nämligen höjts med 100 procent. En lott kostade tidigare 50 kronor, men nu kommer den alltså att gå loss på 100 kronor.

Vill ge mer till landets klubbar och organisationer

På Bingolottos hemsida skriver Bingolottos affärsområdeschef Mikael Kjellström mer om anledningen till prishöjningen, som varit planerad sedan förra året.

"Därför att det viktigaste för oss, vårt varför, alltid är att bidra med så mycket pengar som möjligt till landets klubbar och organisationer via försäljning av våra lotter. Det är därför vi finns till, det är vårt uppdrag. Vi vet också att det, under ett nästan overkligt år, är mer angeläget än någonsin", står det att läsa på hemsidan.

Programledaren Lotta Engberg säger i en kommentar till Aftonbladet att allt överskott går till föreningslivet eller vinnarna.

– Jag tycker att det finns något positivt både för lottköparna och för föreningarna. 100 kronor för att vara med på en helkväll med 4,5 timmes direktsändning, jag hoppas verkligen folk tycker det är en rimlig peng, säger Lotta Engberg till Aftonbladet.

LÄS MER:

10 saker du känner igen under Bingolottos uppesittarkväll

Sofia trodde att hon var miljonär – i tre minuter: "Vi fick oss ett rejält skratt"

/
Relaterat
Senaste nytt

Så håller Lasse Åberg och frun Inger kärleken vid liv – efter 60 år: “Varje dag…”

1 timme sedan

Johanna Nordström rasar efter det som hände med Filip Lamprecht: "Dum i huvudet"

2 timmar sedan
Förrädarna har blivit ett populärt program bland TV4-tittarna. I kvällens avsnitt får deltagarna nya regler att förhålla sig till. Johanna Nordström får även svårt att kontrollera känslorna och uttrycker: "Dum i huvudet".

Jon Olssons nya kärleksbild delar följarna i två läger: "I chock…"

2 timmar sedan
Jon Olsson, har funnit kärleken på nytt. På Instagram la han ut en bild med den nya flickvännen. Bilden får följarna att reagera starkt med både ris och ros.

Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

3 timmar sedan
Det finns ett tv-program som programledaren Pär Lernström hade velat vara med i, men produktionen valde David Hellenius. – Sen hörde jag att David skulle göra det.

Fugees återförenades på konsert

idag 08:46
Lauryn Hill återförenade Fugees under en välgörenhetskonsert i Central Park i New York på lördagen. Den legendariska hiphop-trion spelade bland annat de klassiska låtarna "Killing me softly" och "Ready or not."

Fia Forsström hittade fansen utomlands

idag 08:04
Via nätet har Fia Forsströms musik hittat publik långt utanför Sveriges gränser. Nu åker hon och möter sina fans i Europa. Jag har fått höra från bekanta att min musik är för flummig och för enkel här i Sverige, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.