- Foto: Foto: Jakob Dahlstrom/ pressbild TV4

Fightern Madeleine Vall: "Det värsta man kan göra mot mig"

Madeleine Vall är med i TV4:s nya program Elitstyrkans hemligheter. I gårdagens avsnitt hände det värsta man kan göra mot henne och hon såg det inte komma på något sätt.


Madeleine Vall, 36, var en professionell fighter och var rankad top tre i världen. Sedan fick hon en hjärnskada som satte stopp för karriären.

Hon medverkar nu i TV4s program Elitstyrkans hemligheter. Där ska fyra föredetta elitsoldater leda en grupp som ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband. 

I gårdagens avsnitt skulle alla få boxas – förutom Madeleine. Något hon själv fick reda på när hon insåg att instruktörerna inte ropade upp henne till sista fighten.

– Mitt vanliga jag skulle verkligen ha blivit arg. Jag har väldigt svårt för när det är uppenbart orättvist. Jag var så nedbruten och instruktörerna hade ju ett sådant övertag över oss så att käfta emot var inte ens ett alternativ, säger hon till Nyheter24.

Behöver tävla och vinna saker

De ville testa Madeleine på ett annat sätt än en fight. En psykisk prövning istället för en fysisk. Madeleine berättar att de var något på spåren med hennes självkänsla.

– Jag behöver tävla och vinna saker för att vara mätbart bra på något för att jag gentemot mig själv ska tycka att jag är bra. Jag har länge baserat mitt värde på mina prestationer och det tyder ju på dålig självkänsla, berättar hon. 

Foto: Hampus Hansson

Blev arg och ledsen

Madeleine berättar vad hon kände i situationen när två medverkande som också var tidigare boxare fick fightas men inte hon. 

–  Det blev så personligt för att de andra boxarna fick. Instruktörerna sade till mig att det var för att de inte ville låta mig glänsa. Om jag inte fick glänsa, varför fick dom då glänsa? Så här är man bara mot mig tänkte jag. Men syftet var ju att komma åt mig och då var det precis så dom skulle göra, säger hon.

Hon fortsätter att berätta hur hon i den stunden inte blev arg utan bara ledsen. 

– Det där är det värsta man kan göra mot mig, och jag såg inte det komma på något sätt. Det togs ifrån mig mitt framför näsan på mig och jag fick en sådan chock, förklarar hon. 

Läs mer: 

Här brottas MMA-fightern med björnunge – som nioåring

Här är svenska boxarens rejäla nazistmiss inför årets match

Försökte råna MMA-proffs – fick storstryk

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!