Dansbandsartisten Elisa Lindström är aktuell i Melodifestivalen 2021.
Elisa Lindström ställde upp i Melodifestivalen 2014 och hamnade då på en femteplats i första deltävlingen. I år ställer hon upp igen med sitt bidrag "Den du är". - Foto: Jessica Gow / Jessica Gow/TT

Här är allt du vill veta om Elisa Lindström

Elisa Lindström har hunnit ställa upp i båda Let's Dance, Körslaget och vunnit flera Grammis. Med ett tungt musikaliskt bagage och tidigare erfarenhet av Melodifestivalen 2014 gör hon sig redo för revansch. På lördag ställer hon upp igen!


Elisa Lindström, 29, upptäcktes redan i gymnasiet då hon startade sitt dansband “Elisa's” med ett gäng vänner. Hon sjunger mycket dansband och spelar även trumpet som hon ibland framför i egen musik. 

Efter det har karriären inte stått still. Elisa har både hunnit släppa flertalet egna låtar som soloartist och dessutom vunnit både Grammisar för Årets Dansband och lett sin kör hela vägen till seger i Körslaget 2013.

Vann mot Ingrosso i Let's Dance

Elisa var även aktuell i Lets´ Dance 2016. Tillsammans med sin danspartner Yvo Eussen dansade de sig till en historisk finalplats mot Bianca Ingrosso. Två kvinnor i en final av Let's Dance hade innan dess aldrig tidigare skett. 

Det blev en väldigt tuff och mycket jämn final mellan de två, men Elisa knep de sista tittarrösterna från Bianca. Det var i tårar en besviken Bianca uttryckte sina starka känslor efter förlusten till Expressen “Det är jättetråkigt. Jag tycker verkligen vi gjorde så bra ifrån oss”.

Nu får hon revansch

I Melodifestivalen 2014 ställde Elisa upp med låten Casanova och hamnade på en femteplats i den första deltävlingen. I år får hon göra comeback och intar då scenen med balladen “Den du är”. 

Elisa berättar för Expressen att hon först varit nära att inte komma med i årets Melodifestivalen men när låten väl dök upp kände hon att det var helt rätt. Hon beskriver även att hon började gråta första gången hon hörde låten och att den handlar om att våga vara den man är. Nu på lördag kan du alltså höra Elisa uppträda med sitt bidrag “Den du är” i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2021.

Läs mer:

Allt du behöver veta inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen

Charlotte Perrellis förändring inför Melodifestivalen: "Modigt"

Mello-aktuella Mustasch hånade offret efter sexuellt ofredande

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.