Fredag 16 Apr
Stockholm

Här är allt du vill veta om Elisa Lindström

Dansbandsartisten Elisa Lindström är aktuell i Melodifestivalen 2021.
Elisa Lindström ställde upp i Melodifestivalen 2014 och hamnade då på en femteplats i första deltävlingen. I år ställer hon upp igen med sitt bidrag "Den du är". Foto: Jessica Gow / Jessica Gow/TT

Elisa Lindström har hunnit ställa upp i båda Let's Dance, Körslaget och vunnit flera Grammis. Med ett tungt musikaliskt bagage och tidigare erfarenhet av Melodifestivalen 2014 gör hon sig redo för revansch. På lördag ställer hon upp igen!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Elisa ställde upp i Let's Dance 2016 och tog hem finalen efter en jämn match mot Bianca Ingrosso. Foto: Maja Suslin/TT

Elisa Lindström, 29, upptäcktes redan i gymnasiet då hon startade sitt dansband “Elisa's” med ett gäng vänner. Hon sjunger mycket dansband och spelar även trumpet som hon ibland framför i egen musik. 

Efter det har karriären inte stått still. Elisa har både hunnit släppa flertalet egna låtar som soloartist och dessutom vunnit både Grammisar för Årets Dansband och lett sin kör hela vägen till seger i Körslaget 2013.

Vann mot Ingrosso i Let's Dance

Elisa var även aktuell i Lets´ Dance 2016. Tillsammans med sin danspartner Yvo Eussen dansade de sig till en historisk finalplats mot Bianca Ingrosso. Två kvinnor i en final av Let's Dance hade innan dess aldrig tidigare skett. 

Det blev en väldigt tuff och mycket jämn final mellan de två, men Elisa knep de sista tittarrösterna från Bianca. Det var i tårar en besviken Bianca uttryckte sina starka känslor efter förlusten till Expressen “Det är jättetråkigt. Jag tycker verkligen vi gjorde så bra ifrån oss”.

Nu får hon revansch

I Melodifestivalen 2014 ställde Elisa upp med låten Casanova och hamnade på en femteplats i den första deltävlingen. I år får hon göra comeback och intar då scenen med balladen “Den du är”. 

Elisa berättar för Expressen att hon först varit nära att inte komma med i årets Melodifestivalen men när låten väl dök upp kände hon att det var helt rätt. Hon beskriver även att hon började gråta första gången hon hörde låten och att den handlar om att våga vara den man är. Nu på lördag kan du alltså höra Elisa uppträda med sitt bidrag “Den du är” i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2021.

Läs mer:

Allt du behöver veta inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen

Charlotte Perrellis förändring inför Melodifestivalen: "Modigt"

Mello-aktuella Mustasch hånade offret efter sexuellt ofredande

Kommentera
Kopiera länk
Dela