Tisdag 27 Sep
Stockholm

Alvaro Estrella: ”Kärlek i sin djupaste form”

Alvaro Estrella
För Alvaro Estrella kommer sonen alltid först, vilket han tycker är befriande. Foto: Henrik Montgomery / TT

Sollentunakillen Alvaro Estrella har chilenskt blod i ådrorna och musiken i hjärtat sedan barnsben. Men nu är hjärtat också fyllt av en helt ny kärlek. Till Nyheter24 delar Alvaro öppenhjärtigt med sig av sina tankar om både karriären och privatlivet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

”Det fanns aldrig några alternativ”

I tonåren var Alvaro först bland vännerna med att höra ny musik, eftersom hans äldre bror var den lokala DJ:n i området. 
–  Det fanns aldrig några alternativ, säger Alvaro om valet att arbeta som artist.

Sonen är nummer ett – befriande!

Musiken är så klart en stor passion och karriären går som tåget, men sedan han blev pappa har Alvaro ändå fått nya prioriteringar. 
– Sonen är alltid nr 1, säger han och berättar att det faktiskt är ganska befriande att inte prioritera sig själv hela tiden.

Inga doldisar

Alvaro har hittat en imponerande balans mellan sin tidskrävande karriär i offentligheten och ett lugnare familjeliv. Men familjen är inga doldisar de heller. Alvaros sambo Vicky Perez är dansare och när Alvaro tävlande tillsammans med Mendez och bidraget ”Vamos Amigos” 2020 var Vicky med som bakgrundsdansare, höggravid med sonen Daniel som föddes i maj samma år. 

Svårt att inte ta med sig jobbet hem

Alvaro och Vicky har varit ett par sedan 1998 och arbetat tillsammans lika länge. Paret berättar att det kunde vara svårt att inte ta med sig jobbet hem i början av deras gemensamma liv, men att de numera bara tycker att det är skönt att både kunna leva ihop och arbeta tillsammans.
– Det är befriande att kunna bolla idéer och prata med någon som förstår ens arbete. Men vi har också blivit bättre på att sätta gränser hemma på så sätt att jobbet inte får ta över privatlivet, skriver paret i ett mail.

Började som dansare till Danny Saucedo, Eric Saade och Måns Zelmerlöw

Alvaro Estrella är ett välkänt ansikte för många vid det här laget. Han har varit bakgrundsdansare till artister som Danny Saucedo, Eric Saade och Måns Zelmerlöw i melodifestivalen, innan han debuterade som artist i tävlingen 2014, med låten ”Bedroom”.  ”Vamos Amigos” tog sig hela vägen till final 2020 och 2021 är det dags att tävla med bidraget ”Bailá Bailá”, en låt som han beskriver som “en sexig latinsk feelgood låt med mycket glädje och värme”. Även denna gång är Vicky med som dansare.
– Men denna gång får sonen Daniel vara hemma tillsammans med mormor, berättar paret.

Idolerna inspirerar

Både Alvaro och hans sambo Vicky gillade Carola när de var små, och minns när hon vann melodifestivalen med ”Fångad av en stormvind”. Alvaros musik är inspirerad av hans idoler. Däribland Michael Jackson, Prince, Madonna och Justin Timberlake. Hemma spelar de också Marvin Gaye, R&B musik från 90-talet, latinamerikansk musik och svenska favoriter som Ted Gärdestad och Monica Zetterlund. Alvaro har jobbat med producenter som Mohombi, Britney Spears och Madonna.

Förklarar sin kärlek

I ett instagraminlägg beskriver Alvaro sin kärlek till sonen:
”Jag fick uppleva det största äventyret ever när han föddes… Kärlek i sin djupaste form. Han har verkligen räddat mig bara med sin existens”.

LÄS MER:

Tusse om debuten i melodifestivalen: "Det bästa av två världar"

Astrologen avslöjar: Han vinner melodifestivalen

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.