Alvaro Estrella
För Alvaro Estrella kommer sonen alltid först, vilket han tycker är befriande - Foto: Henrik Montgomery / TT

Alvaro Estrella: ”Kärlek i sin djupaste form”

Sollentunakillen Alvaro Estrella har chilenskt blod i ådrorna och musiken i hjärtat sedan barnsben. Men nu är hjärtat också fyllt av en helt ny kärlek. Till Nyheter24 delar Alvaro öppenhjärtigt med sig av sina tankar om både karriären och privatlivet.


”Det fanns aldrig några alternativ”

I tonåren var Alvaro först bland vännerna med att höra ny musik, eftersom hans äldre bror var den lokala DJ:n i området. 
–  Det fanns aldrig några alternativ, säger Alvaro om valet att arbeta som artist.

Sonen är nummer ett – befriande!

Musiken är så klart en stor passion och karriären går som tåget, men sedan han blev pappa har Alvaro ändå fått nya prioriteringar. 
– Sonen är alltid nr 1, säger han och berättar att det faktiskt är ganska befriande att inte prioritera sig själv hela tiden.

Inga doldisar

Alvaro har hittat en imponerande balans mellan sin tidskrävande karriär i offentligheten och ett lugnare familjeliv. Men familjen är inga doldisar de heller. Alvaros sambo Vicky Perez är dansare och när Alvaro tävlande tillsammans med Mendez och bidraget ”Vamos Amigos” 2020 var Vicky med som bakgrundsdansare, höggravid med sonen Daniel som föddes i maj samma år. 

Svårt att inte ta med sig jobbet hem

Alvaro och Vicky har varit ett par sedan 1998 och arbetat tillsammans lika länge. Paret berättar att det kunde vara svårt att inte ta med sig jobbet hem i början av deras gemensamma liv, men att de numera bara tycker att det är skönt att både kunna leva ihop och arbeta tillsammans.
– Det är befriande att kunna bolla idéer och prata med någon som förstår ens arbete. Men vi har också blivit bättre på att sätta gränser hemma på så sätt att jobbet inte får ta över privatlivet, skriver paret i ett mail.

Började som dansare till Danny Saucedo, Eric Saade och Måns Zelmerlöw

Alvaro Estrella är ett välkänt ansikte för många vid det här laget. Han har varit bakgrundsdansare till artister som Danny Saucedo, Eric Saade och Måns Zelmerlöw i melodifestivalen, innan han debuterade som artist i tävlingen 2014, med låten ”Bedroom”.  ”Vamos Amigos” tog sig hela vägen till final 2020 och 2021 är det dags att tävla med bidraget ”Bailá Bailá”, en låt som han beskriver som “en sexig latinsk feelgood låt med mycket glädje och värme”. Även denna gång är Vicky med som dansare.
– Men denna gång får sonen Daniel vara hemma tillsammans med mormor, berättar paret.

Idolerna inspirerar

Både Alvaro och hans sambo Vicky gillade Carola när de var små, och minns när hon vann melodifestivalen med ”Fångad av en stormvind”. Alvaros musik är inspirerad av hans idoler. Däribland Michael Jackson, Prince, Madonna och Justin Timberlake. Hemma spelar de också Marvin Gaye, R&B musik från 90-talet, latinamerikansk musik och svenska favoriter som Ted Gärdestad och Monica Zetterlund. Alvaro har jobbat med producenter som Mohombi, Britney Spears och Madonna.

Förklarar sin kärlek

I ett instagraminlägg beskriver Alvaro sin kärlek till sonen:
”Jag fick uppleva det största äventyret ever när han föddes… Kärlek i sin djupaste form. Han har verkligen räddat mig bara med sin existens”.

LÄS MER:

Tusse om debuten i melodifestivalen: "Det bästa av två världar"

Astrologen avslöjar: Han vinner melodifestivalen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

1 timme sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

3 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.