Fredag 7 Maj
Stockholm

Här är skådisarna från Tunna blå linjen – och det har de gjort innan

Skådespelarna i Tunna blå linjen.
Skådespelarna i Tunna blå linjen. Foto: Bildkälla: Christine Olsson/TT & Instagram.

SVT-serien om Malmöpolisers vardag har blivit en succé hos svenska folket. Nyheter24 listar allt du vill veta om skådespelarna som spelar tre av huvudrollerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

SVT:s Tunna blå linjen har blivit en succé hos svenska folket. Serien skildrar polisers vardag i Malmö och bjuder på både spänning och känslostormar. 

Bland annat får vi följa poliserna Leah, Sara och Magnus. Här är skådisarna bakom rollerna – och detta har de gjort tidigare.  

Gizem Erdogan

Gizem Erdogan, 33, spelar Leah som är en av poliserna som serien fokuserar på. I Tunna blå linjen får vi följa Leahs liv när hon försöker balansera rollen som polis med rollen som barnbarn. 

Gizem är född i Göteborg och har medverkat i en hel del uppmärksammade serier de senaste åren. Bland annat spelar hon Pervin i den hyllade serien Kalifat – en roll som hon vann priset för årets kvinnliga skådespelerska för i Kristallen 2020.

Hon är även känd för rollerna som Denise i Netflixserien Kärlek och anarki och Sarah i långfilmen Dröm vidare. Hon spelar dessutom en av huvudrollerna i julkalendern 2021. 

"Från terrorist till kulturelitkvinna, sedan polis och nu snart tjuv" – så sammanfattar Gizem sitt framgångsrika år i en intervju med Aftonbladet

Om du vill följa Gizem på Instagram så hittar du henne på @gizemklingerdogan.  

Bildkälla: Christine Olsson/TT.

Amanda Jansson

30-åriga Amanda Jansson spelar Sara Tunna blå linjen – en nyexaminerad polis som får hantera en hel del tuffa situationer. 

Amanda kommer från Skärplinge och har stor erfarenhet av att stå på teaterscenen, men har på senare år även synts i en hel del populära tv-serier. 

Kanske känner du igen henne från Beck – Utom rimligt tvivel eller i rollen som Gunilla i den hyllade serien Vår tid är nu. 

I en intervju med Veckorevyn har Amanda berättat att hon kände  en enorm lättnad när hon fick rollen som Sara i Tunna blå linjen, då hon haft projektet i bakhuvudet sedan 2016.

Bildkälla: Carolina Romare/SVT.

Oscar Töringe 

Oscar Töringe är 38 år gammal och kommer från Lund. Han spelar Saras kollega Magnus i Tunna blå linjen. 

Oscar har medverkat i serier som Syrror, Beck – den tunna isen, Top Dog och filmen Min pappa Marianne. I år är han, förutom SVT:s polisdrama, aktuell med den norska serien Atlantic crossing, där han spelar Carl Bernadotte.

I en intervju med Expressen berättar Oscar att han hoppas att serien breddar bilden av Malmö, där han själv har bott i flera år. 

– Ibland svartmålas staden och ofta finns ett Stockholmsperspektiv på staden i söder som oförtjänt blivit kallad Sveriges Chicago, säger han i intervjun och fortsätter: 

– Staden är ett myller av människor med en stadsbild väldigt olik Stockholm. Visst finns det problem, men jag tycker fördelarna överväger. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och där syns det och det är det härliga med det.

LÄS MER: 

Allt du vill veta om Alba August – högaktuell i "Alla utom vi"

Kommentera
Kopiera länk
Dela