Margaux Dietz och Jacob Liebermann
Margaux Dietz och Jacob Liebermann. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Margaux Dietz avslöjar beslutet: "För vår sons skull"

​Margaux Dietz ex-pojkvän Jacob Liebermann har önskat att deras son inte ska visas på sociala medier. Nu berättar Margaux om sitt beslut. "Jag har själv behövt tänka till, omvärdera egna beslut och sätta egna gränser", skriver Margaux Dietz.


De senaste månaderna har influencerprofilen Margaux Dietz, 30, mötts av kritik från flera håll. Detta då Margaux ex-pojkvän Jacob Liebermann, 36, inte vill att Dietz ska visa upp deras son gemensamma på sociala medier.

– Jag kommer inte sluta kämpa för hans integritet, han ska inte exponeras mer på det här sättet. Han ska leva sitt liv, där han döms för den han är och de prestationerna han gör och inget annat, sa Lieberman i en intervju med Nyheter24 tidigare i år.

Andra stora influencers är inne på samma bana som Liebermann. Sanna och John Guidetti har valt att inte exponera sina barn på sociala medier, och nyligen meddelade Ida Warg och Alexander Pärleros att de tagit ett beslut för att inte längre visa sin son på deras kanaler.

"Han är det finaste vi har och egentligen skulle vi bara vilja posta bilder på honom, men det här beslutet känns helt rätt", skrev Ida på Instagram.

Även Kenza Zouiten Subosic valde i samband med sonens förskolestart att hålla honom borta från hennes sociala medier.

Margaux Dietz och Jacob Liebermann har sonen Arnold tillsammans. Bildkälla: Stella Pictures.

Margaux Dietz besked

På Instagram bemöter nu Margaux kritiken hon har fått då hon visar sonen för omvärlden.

"Jag, precis som så många andra föräldrar, har med stolthet visat upp mammalivet i mina sociala medier. Men utvecklingen i sociala medier går väldigt fort. Därför har jag genom åren själv behövt tänka till, omvärdera egna beslut och sätta egna gränser. Bland annat beslutade jag i somras att inte längre ha med Arnold i kommersiella samarbeten. Och jag visar som ni märkt och kommenterat inte Arnold på samma sätt som tidigare", skriver Margaux.

Margaux Dietz. Bildkälla: Stella Pictures.

Hon skriver att hon är glad över att barns trygghet på sociala medier diskuteras, och hon efterlyser tydligare riktlinjer. Hon avslutar sitt inlägg genom att skriva: 

"När det kommer till privata familjeangelägenheter så kommer jag aldrig ta dem i offentligheten. De samtalen ska föras mellan föräldrar privat. För vår sons skull."

I kommentarsfältet hyllas nu Margaux av bland andra Bianca Ingrosso, Micael Bindefeld, Anis don Demina och Victoria Törnegren.

LÄS MER:

Jacob Liebermann: "Min son ska inte exponeras på sociala medier"

Ida Warg och Alexander Pärleros beslut för sonen: "Skitsvårt"

Nu visar Isabella Löwengrip upp sina barns ansikten

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

1 timme sedan

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

2 timmar sedan
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.