Regina Lund
Regina Lund riskerar att bli hemlös. - Foto: Johan Nilsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Regina Lund har vräkts: "Utan jobb, pengar och bostad"

Regina Lund har vräkts från sin lägenhet i södra Stockholm. Artisten och skådespelaren har inte råd att köpa kaffe eller åka tunnelbana. Nu vädjar hon om hjälp.


Artisten Regina Lund, 53, har det extremt tufft just nu. På grund av den rådande coronapandemin har flera av hennes planerade jobb ställts in och det har satt henne i en svår ekonomisk situation.

Regina bor i en tvårummare i Farsta i Stockholm, och hyran ligger strax över 5 000 kronor. 

Men Regina har inte kunnat betala hyran sedan augusti, och nu har hennes hyresvärd Familjebostäder skickat en fodran till inkasso och Kronofogden. Enligt Aftonbladet handlar det om obetalda hyror för sex månader på en summa av totalt 31 668 kronor.

Regina har nu sagts upp från lägenheten och om hon inte flyttar självmant så kommer hon att vräkas, skriver Aftonbladet.

Coronapandemin har slagit hårt ekonomiskt mot Regina Lund. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

Inte råd att åka tunnelbana eller köpa kaffe

"Det är klart att jag är rädd och under enorm stress just nu. Jag vet hur det känns att inte ha mat för dagen, gå hungrig, inte ha råd att åka tunnelbana eller ta en kopp kaffe ens. Att vara så hungrig, fattig, rädd och stressad att jag inte ens kan sova", skriver Regina till Aftonbladet.

I slutet av förra veckan kontaktade Regina Lund socialtjänsten och hoppas nu kunna få hjälp. Men det ser mörkt ut.

Under måndagskvällen skrev Regina ett väldigt naket och ärligt inlägg på sin Instagram. Regina berättar att hon har jobbat hårt dygnet runt för att hitta olika lösningar för att kunna behålla sin lägenhet. Men ingenting har fungerat. Trots att det slår mot hennes stolthet så ser Regina nu inga andra alternativ än att be om hjälp. 

"Ingen annan kan i nuläget hjälpa mig, inte ens soc och jag har blivit vräkt med omedelbar verkan. Jag står utan bostad, jobb och pengar. Om jag har några fans därute som vill att jag ska fortsätta i min karriär som skådespelerska och artist och vill att jag ska kunna ha någonstans att bo så är ni välkomna stötta via Swish på 0708670717. Jag förstår att alla har det svårt och jag förväntar mig verkligen ingen hjälp men detta är den enda utväg jag just nu har då jag försökt allt annat. Tack för ert stöd ni som kan", skriver Regina.

Vi hoppas att det snart ljusnar för Regina!

LÄS MER:

Rapstjärnan kastar 300 000 kronor på hemlösa – nu hatas han

Ellen Bergström samlade ihop 40 000 kronor till hemlös

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!