Erik Haag och Lotta Lundgren
Erik Haag och Lotta Lundgrens program "Återskaparna" har inte blivit någon succé. - Foto: Jessica Gow/TT Bild. Bilden är ett montage.

Flopp för Lotta Lundgren och Erik Haag – tittarna flyr "Återskaparna"

Erik Haag och Lotta Lundgrens satsning "Återskaparna" på TV4 blev inte den succé som det var tänkt. Trots TV4:s ändring så flyr tittarna från programmet.


På SVT gjorde Lotta Lundgren och Erik Haag succé med sina program som till exempel "Historieätarna" och julkalendern "Tusen år till julafton". 

Förra året värvades kärleksparet till TV4, och i en kommentar sa Lotta då:

"Det är kul att byta jobb, jag har alltid gillat det och tror att det är viktigt att försätta sig i nya situationer och sammanhang lite då och då".

Nu har TV4:s nya satsning "Återskaparna" med Lotta och Erik vid rodret haft premiär. Men det ser inte ljust ut. Tittarsiffrorna dalar nämligen.

Erik Haag och Lotta Lundgren. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

TV4 är inte oroliga – trots fiaskosiffror

Premiären av programmet sågs av 795 000 människor, skrev Expressen. Men när SVT veckan därpå hade premiär för "Trädgårdstider" så lockade det 1,2 miljoner tittare. Bara 405 000 tittade då på "Återskaparna" på TV4.

TV4 försökte rädda "Återskaparna" genom att flytta det i tablån. Frågan är om det hjälper. I onsdags bänkade sig bara 566 000 tittare framför programmet, skriver Aftonbladet.
 
Trots de sjunkande tittarsiffrorna är inte TV4 oroliga.

– Ett nytt program behöver ges möjlighet att hitta sin publik och på onsdagarna tror vi att "Återskaparna" kommer kunna bygga sin publik både linjärt och i TV4 Play, säger TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk till Aftonbladet.

LÄS MER:

Så mycket pengar tjänar Lotta Lundgren

Här är allt du vill veta om triangeldramat kring Lotta Lundgren och Erik Haag

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!