Stockholm

Leo "Kinesen" Carmona om Soran Ismail: "Han är en mupp"

Leo Kinesen Carmona och Soran Ismail
Leo Kinesen Carmona kritiserar Soran Ismail. Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild, Yvonne Åsell/TT. Bilden är ett montage.

​Den tidigare Kartellen-medlemmen Leo "Kinesen" Carmona ger sig in i debatten om Soran Ismail och SVT:s hårt kritiserade dokumentär "Persona non grata". Carmona menar att Ismail saknar respekt för kvinnor och kallar honom för "en mupp".


Läs mer

Det var under metoo-vågen hösten 2017 som en känd svensk komiker utreddes misstänkt för våldtäkt. Tre olika kvinnor anmälde komikern för sexuella trakasserier och övergrepp. I media skrevs det spaltmeter om mannen. I maj 2018 lades förundersökningen ner i brist på bevis.

I mars förra året trädde Soran Ismail, 33, fram med sitt namn och valde att bemöta anklagelserna offentligt. Det var honom det handlade om. I en intervju med Svenska Dagbladet sa Soran då:

– Jag har aldrig någonsin upplevt att jag har gjort något mot någons vilja. Och jag vet att det aldrig har varit utan någons tillåtelse. Jag har trott att jag alltid har varit schysst och respektfull.

Soran Ismail. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Medverkar i hårt kritiserad dokumentär

Nu är Sorans namn återigen på tapeten. Detta då han medverkar i SVT:s dokumentär "Persona non grata".

Dokumentären har skapat en het debatt, och möts av kritik från bland andra Expressens Gunilla Brodrej och Aftonbladets Tone Schunnesson, som kallar dokumentären ett "PR-mässigt haveri".

Medieprofilen Sigge Eklund gick ut och kritiserade Sorans vän Kristoffer Appelquist, som även han syns i dokumentären. Mer om det kan du läsa här.

"Han är en mupp"

Ännu en person som inte har mycket till övers för SVT:s dokumentär är artisten Leo "Kinesen" Carmona, 48, som var med och grundade den svenska rapgruppen Kartellen där även Sebastian Stakset ingick.

Carmona har avtjänat ett 17 år långt fängelsestraff och släpptes fri idag, något han firat med Champagne på en innekrog i Stockholm. 

Leo Kinesen Carmona släpptes fri från fängelset idag. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

På sociala medier har Carmona även passat på att ge sig in i den stekheta debatten kring Soran Ismail och dokumentären "Persona non grata".

"Ta bort den här muppen. Fett tråkig snubbe ändå. Ingen respekt för kvinnor", skrev Carmona på Instagram till en skärmdump från en artikel om Soran och SVT-dokumentären.  

Leo Kinesen Carmona tycker att det är fel att SVT ger utrymme åt Soran Ismail. Bildkälla: Instagram/leokinesencarmona
LÄS MER:

Leo "Kinesen" Carmona: "Jag utförde Arlandarånet"

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.