Leo Kinesen Carmona och Soran Ismail
Leo Kinesen Carmona kritiserar Soran Ismail. - Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild, Yvonne Åsell/TT. Bilden är ett montage.

Leo "Kinesen" Carmona om Soran Ismail: "Han är en mupp"

​Den tidigare Kartellen-medlemmen Leo "Kinesen" Carmona ger sig in i debatten om Soran Ismail och SVT:s hårt kritiserade dokumentär "Persona non grata". Carmona menar att Ismail saknar respekt för kvinnor och kallar honom för "en mupp".


Det var under metoo-vågen hösten 2017 som en känd svensk komiker utreddes misstänkt för våldtäkt. Tre olika kvinnor anmälde komikern för sexuella trakasserier och övergrepp. I media skrevs det spaltmeter om mannen. I maj 2018 lades förundersökningen ner i brist på bevis.

I mars förra året trädde Soran Ismail, 33, fram med sitt namn och valde att bemöta anklagelserna offentligt. Det var honom det handlade om. I en intervju med Svenska Dagbladet sa Soran då:

– Jag har aldrig någonsin upplevt att jag har gjort något mot någons vilja. Och jag vet att det aldrig har varit utan någons tillåtelse. Jag har trott att jag alltid har varit schysst och respektfull.

Soran Ismail. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Medverkar i hårt kritiserad dokumentär

Nu är Sorans namn återigen på tapeten. Detta då han medverkar i SVT:s dokumentär "Persona non grata".

Dokumentären har skapat en het debatt, och möts av kritik från bland andra Expressens Gunilla Brodrej och Aftonbladets Tone Schunnesson, som kallar dokumentären ett "PR-mässigt haveri".

Medieprofilen Sigge Eklund gick ut och kritiserade Sorans vän Kristoffer Appelquist, som även han syns i dokumentären. Mer om det kan du läsa här.

"Han är en mupp"

Ännu en person som inte har mycket till övers för SVT:s dokumentär är artisten Leo "Kinesen" Carmona, 48, som var med och grundade den svenska rapgruppen Kartellen där även Sebastian Stakset ingick.

Carmona har avtjänat ett 17 år långt fängelsestraff och släpptes fri idag, något han firat med Champagne på en innekrog i Stockholm. 

Leo Kinesen Carmona släpptes fri från fängelset idag. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

På sociala medier har Carmona även passat på att ge sig in i den stekheta debatten kring Soran Ismail och dokumentären "Persona non grata".

"Ta bort den här muppen. Fett tråkig snubbe ändå. Ingen respekt för kvinnor", skrev Carmona på Instagram till en skärmdump från en artikel om Soran och SVT-dokumentären.  

Leo Kinesen Carmona tycker att det är fel att SVT ger utrymme åt Soran Ismail. Bildkälla: Instagram/leokinesencarmona
LÄS MER:

Leo "Kinesen" Carmona: "Jag utförde Arlandarånet"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?