Leo Kinesen Carmona och Soran Ismail
Leo Kinesen Carmona kritiserar Soran Ismail. - Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild, Yvonne Åsell/TT. Bilden är ett montage.

Leo "Kinesen" Carmona om Soran Ismail: "Han är en mupp"

​Den tidigare Kartellen-medlemmen Leo "Kinesen" Carmona ger sig in i debatten om Soran Ismail och SVT:s hårt kritiserade dokumentär "Persona non grata". Carmona menar att Ismail saknar respekt för kvinnor och kallar honom för "en mupp".


Det var under metoo-vågen hösten 2017 som en känd svensk komiker utreddes misstänkt för våldtäkt. Tre olika kvinnor anmälde komikern för sexuella trakasserier och övergrepp. I media skrevs det spaltmeter om mannen. I maj 2018 lades förundersökningen ner i brist på bevis.

I mars förra året trädde Soran Ismail, 33, fram med sitt namn och valde att bemöta anklagelserna offentligt. Det var honom det handlade om. I en intervju med Svenska Dagbladet sa Soran då:

– Jag har aldrig någonsin upplevt att jag har gjort något mot någons vilja. Och jag vet att det aldrig har varit utan någons tillåtelse. Jag har trott att jag alltid har varit schysst och respektfull.

Soran Ismail. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Medverkar i hårt kritiserad dokumentär

Nu är Sorans namn återigen på tapeten. Detta då han medverkar i SVT:s dokumentär "Persona non grata".

Dokumentären har skapat en het debatt, och möts av kritik från bland andra Expressens Gunilla Brodrej och Aftonbladets Tone Schunnesson, som kallar dokumentären ett "PR-mässigt haveri".

Medieprofilen Sigge Eklund gick ut och kritiserade Sorans vän Kristoffer Appelquist, som även han syns i dokumentären. Mer om det kan du läsa här.

"Han är en mupp"

Ännu en person som inte har mycket till övers för SVT:s dokumentär är artisten Leo "Kinesen" Carmona, 48, som var med och grundade den svenska rapgruppen Kartellen där även Sebastian Stakset ingick.

Carmona har avtjänat ett 17 år långt fängelsestraff och släpptes fri idag, något han firat med Champagne på en innekrog i Stockholm. 

Leo Kinesen Carmona släpptes fri från fängelset idag. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

På sociala medier har Carmona även passat på att ge sig in i den stekheta debatten kring Soran Ismail och dokumentären "Persona non grata".

"Ta bort den här muppen. Fett tråkig snubbe ändå. Ingen respekt för kvinnor", skrev Carmona på Instagram till en skärmdump från en artikel om Soran och SVT-dokumentären.  

Leo Kinesen Carmona tycker att det är fel att SVT ger utrymme åt Soran Ismail. Bildkälla: Instagram/leokinesencarmona
LÄS MER:

Leo "Kinesen" Carmona: "Jag utförde Arlandarånet"

/
/
Senaste nytt

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

De kan få Kasper Salin-priset

1 timme sedan
Tekniska museet i Stockholms tillbyggnad Wisdome, flerbostadshuset Raw i Uppsala, privatbostaden Höghult Karlsborg samt kontorsbyggnaden Gjuteriet i Malmö. De är årets nominerade till Kasper Salin-priset i arkitektur.

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

1 timme sedan
"Lotta Engberg gör mej spyfärdig med sitt småkåta smile". Ja, så skrev Ulf Lundell om Lotta i sin bok från 2018. Lotta Engberg vet att hämnd är en rätt som serveras bäst kall – och i direktsändning passade hon på att fyra iväg en syrlig känga till Ulf Lundell...

Sven-Erik om kvinnorna i Hotell romantik: "Ingen snygg"

2 timmar sedan
Sven-Erik deltar i säsong två av SVT:s Hotell romantik. Till Nyheter24 avslöjar han vad han tyckte om kvinnorna i dejtingprogrammet.

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

3 timmar sedan
Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A och svenska hardcorebandet Refused är klara för sommarens upplaga av Rosendal Garden Party.

Lindsay Lohan gör ny "Freaky friday"

3 timmar sedan
Lindsay Lohan gör en uppföljare till familjefilmen "Freaky friday" från 2003. I en intervju med pratshowvärden Andy Cohen bekräftar Lohan även att skådespelaren Jamie Lee Curtis är med i uppföljaren, vars premiärdatum dock inte är känt.