Torsdag 6 Maj
Stockholm

Här är 5 saker du inte visste om Oscar Zia

Oscar Zia är aktuell som gäst i Benjamins. Nyheter24 listar fem saker du inte visste om 24-åringen!
Oscar Zia är aktuell som gäst i Benjamins. Nyheter24 listar fem saker du inte visste om 24-åringen!. Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT

Ikväll syns artisten och radioprataren Oscar Zia i "Benjamins" på TV4. Men vem är egentligen 24-åringen? Det reder Nyheter24 ut – med fem saker som du kanske inte visste om Oscar!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Oscar Zia, 24, gästar ikväll Benjamin Ingrossos tv-program på TV4. Han får sällskap av både Molly Pettersson Hammar och hela klanen Wahlgren Ingrosso

Men hur slog Oscar igenom, vad har han gjort tidigare och vem är egentligen hans storebror? Det, och mycket mer, reder Nyheter24 ut!

1. Slog igenom i "X Factor" 2012

Oscar under sin medverkan i X Factor 2012. Foto: Henrik Montgomery/TT

Oscar har sjungit i hela sitt liv och när han var 16 år gammal medverkade han i den svenska versionen av "X Factor". Där kammade han hem en åttonde plats och kort därefter deltog han i "Let's Dance" där han knep en andraplats!

2. Varit med i – och lett – Melodifestivalen

Om du missade Oscar i X Factor kan du säkert ha sett honom i Melodifestivalen. Han har nämligen varit med hela tre gånger: 2013, 2014 och 2016. Allra bäst gick det 2016 när Oscar tog hem andraplatsen i finalen. 

Oscar Zia tillsammans med Anis Don Demina under Melodifestivalen 2021. Foto: Claudio Bresciani/TT

Som om att det inte vore nog ledde den Mello-rutinerade 24-åringen faktiskt en av 2021-års deltävlingar tillsammans med Anis Don Demina och Christer Björkman

3. Blev "Årets homo" 2017

Oscar vid QX-galan 2017. Foto: Fredrik Sandberg/TT

På QX-galan 2017 tilldelades Oscar, som kommit ut som gay året innan, priset "Årets Homo". Han höll då ett uppskattat tal om att som ung våga ta steget och berätta för omvärlden vem man är. 

4. Lillebror till kocken Dante Zia

Tycker du kanske att Oscar påminner om någon? Då kan det mycket väl vara kocken och den tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Dante Zia som du förväxlar honom med. De är nämligen bröder och Dante syns med jämna mellanrum i köket i TV4:s Nyhetsmorgon!

Tillsammans delar bröderna, som har italienskt påbrå, sin förkärlek för pasta. 

5. Axlar huvudroll i ny tv-serie

Så sent som i februari meddelade Oscar, i en intervju med Elle, att han kommer att skådespela i en ny serie på Discovery+. Vad är det för roll då? Ja, riktigt så mycket ville han inte avslöja, men han kommer att axla huvudrollen! Spännande, eller hur? 

Läs mer:

5 saker du inte visste om Edvin Törnblom

7 saker du inte visste om Shima Niavarani

Kommentera
Kopiera länk
Dela