Lördag 8 Maj
Stockholm

Idolvinnaren har cancer: "Tuffaste utmaningen i mitt liv"

Foto: Stella Pictures
Foto: Stella Pictures. Foto:

Under tisdagen öppnar Erik Grönwall upp om det tragiska sjukdomsbeskedet som "dök upp från ingenstans". Idolvinnaren från 2009 har drabbats av cancer – och är inne på sin tredje, men långt ifrån sista behandlingsvecka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

År 2009 medverkade Erik Grönwall, 33, i Idol – och vann både titeln och hela svenska folkets hjärtan. 

Sedan dess har artisten frontat succérockbandet H.E.A.T, som turnerat i både Europa, USA, Japan och Kina. Han har också haft en roll i den amerikanska uppsättningen av rockoperan "Jesus Christ Superstar".

Foto: Mikael Andersson/TT

Blev plötsligt utmattad

Under tisdagen går Grönwall ut med den tragiska nyheten att han drabbats av cancer.

På sin Instagram berättar han om ett snabbt sjukdomsförlopp. För bara en månad sedan var han full av energi, men från ingenstans dök plötsligt en enorm utmattning upp.

"Något stämde inte. Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi (ALL)", skriver artisten på Instagram.

"Lyckligt lottad"

Framför sig har Grönwall en lång och svår rehabilitering. "Den tuffaste utmaningen hittills i mitt liv", som han själv beskriver det.

Samtidigt känner han sig lyckligt lottad över att kroppen hittills har reagerat bra på behandlingen, som nu är inne på dag 22. 

"Jag är extremt priviligerad och tacksam att leva i en tid där sjukdomar likt den här går att bota. Det har gjorts så mycket framsteg inom det här området", skriver artisten.

Nyheter24 önskar Erik Grönwall ett snabbt tillfrisknande. 

Läs mer:

Knutbysekten kostade hennes nästan livet – här dyker hon upp i Idol

Ny studie: Oralsex med många ökar risken för cancer

Kommentera
Kopiera länk
Dela