Fredag 7 Maj
Stockholm

Efter storbråket – det sa prins William och Harry till varandra

Prins Harry och Prins William
Prins Harry och Prins William har återförenats efter ett år. Foto: Paul Edwards/Pool via AP/TT Bild, Ian Vogler/Pool via AP/TT Bild

Prins Harry och prins William hade inte träffats på ett år, och sprickan har aldrig varit större mellan de bråkande bröderna. Men under prins Philips begravning i helgen så återförenades Harry och William.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I lördags, den 17 april, så fördes slutligen prins Philip till den sista vilan. Philip, som var hertig av Edinburgh, somnade in den 9 april. Han blev 99 år gammal.

Begravningen ägde rum i St Georges kapell på slottet Windsor. På grund av den rådande coronapandemin fick bara 30 gäster närvara. Bland de fanns givetvis Philips älskade barnbarn prins Harry och prins William.

Bröderna har inte träffats sedan Harry och hans hustru Meghan Markle flyttade till Los Angeles i mars förra året. 

Prins Harry, Meghan Markle och sonen Archie. Bildkälla: Stella Pictures.

En stor spricka har uppstått mellan Harry och William, och det har även ryktats att de inte pratats vid på ett år. För bara några veckor sedan avslöjade William att han inte pratat med sin lillebror efter dennes intervju med Oprah Winfrey. 

Det sa prinsarna till varandra

Men under begravningen så pratade alltså bröderna med varandra igen – och nu avslöjas det vad prinsarna sa till varandra, skriver Mirror.

Prins William, Peter Philips och Prins Harry på Prins Philips begravning den 17 april. Bildkälla: Chris Jackson/Pool via AP/TT Bild

Enligt en läppläsare så sa William: "Yeah, det här var fint, var det inte?" till Harry, som svarade: "Det är vad han hade velat". William ska senare ha sagt till Harry: "Vilken otroligt vacker ceremoni. Och musiken!".

Prins William och prins Harry på prins Philips begravning. Bildkälla: Stella Pictures.

Bröderna gick sedan sida vid sida och pratade med varandra. Även det ska ha varit ett trevligt ögonblick. Adrianne Carter är expert på kroppsspråk och till Mirror gav hon sin bild av vad som hände.

– Det såg helt naturligt ut, utan tecken på stress i deras relation. Det såg inte tvingat ut och de undvek inte varandra.

Kanske är detta helt enkelt steget till att William och Harry gräver ner stridsyxan och blir sams igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela