Torsdag 6 Maj
Stockholm

Filip Dikmens ord mot Toby efter övergreppen i PH: "Åt helvete med er"

Filip Dikmen har uttalat sig på sin Twitter angående de sexuella övergreppen i Paradise Hotel. Där kallar han bland annat Toby Johnson för "skräpgrabb".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är i tisdagens avsnitt som deltagaren Toby Johnson kastas ut från Paradise Hotel efter grova regelbrott.

Mitt framför kamerorna utsätter Toby deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp som är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt. Han ska bland annat ha stuckit in fingrarna i Annies underliv efter att hon ska ha sagt att hon inte vill ha sex med honom. Toby är vid ett annat tillfälle ensam med deltagaren Jennifer vars behå han drar ner så att hennes bröst blottas, vilket tittarna får se i avsnittet. 

Nu har händelsen anmälts och säsongen plockats ned från streamingstjänsten. 

Produktionen valde att ta med vad som hände inne på hotellet. Bildkälla: Viafree
I en intervju med Nyheter24 berättar nu tjejerna varför de inte anmält. Bildkälla: Viafree

På sociala medier har det blivit ramaski och många riktar stark kritik mot produktionen som valde att ingripa efter händelsen ägt rum – och inte under tiden. 

En av de som dock vänt sin blick rakt mot Toby är Filip Dikmen. Filip som använder sin plattform flitigt för att diskutera feminism, jämställdhet och mänskliga rättigheter, frågar sig nämligen vad Toby gör när ingen ser. Detta då dessa övergrepp skett framför kameror. 

Filip Dikmen har nu uttalat sig om händelsen. Bildkälla: filipdikmen/Instagram

Filip skriver att han "inte är förvånad över att det var just Toby" som utsatte tjejerna för övergreppen "med tanke på hur hårt han gick i försvar för Vlad". Han refererar då till händelsen då Vlad Reiser betygsatte tjejer på sin TikTok på ett sexualiserande sätt. Det hela möttes av hård kritik från allmänheten, men det var då Toby snabbt gick in och försvarade Vlad. 

"Värt att tillägga är att detta är vad han hade mage att göra i TV. Jag vågar inte ens föreställa mig vad han gör när ingen ser. Fall inte för hans offerkofta, så fucking trött på att det av någon anledning ska vara synd om män som begår sexuella övergrepp. Åt helvete med er", avslutar Filip. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela