Söndag 9 Maj
Stockholm

Theo Pokorny: "Programmet borde inte fortsätta sändas"

Efter övergreppen i Paradise Hotel valde Nent att ta ner hela säsongen av årets Paradise Hotel. Deltagaren Theo Pokorny säger nu att han hoppas på att säsongen inte läggs upp igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var under tisdagen som produktionsbolaget Nordic entertainment group valde att pausa årets aktuella Paradise Hotel-säsong samt ta ned alla släppta avsnitt från streamingtjänsterna. 

Detta efter att deltagaren Toby Johnson utsatt Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp som är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt. 

Övergreppen i Paradise Hotel är anmälda. Bildkälla: Viafree

Händelsen är nu polisanmäld. Parallellt med polisanmälan gör även produktionsbolaget Mastiff en intern utredning för att gå till botten med huruvida rutinerna brustit i hantering och övervakning under inspelningen. Dom har även gett polisen tillgång till allt råmaterial från inspelningen.

Skulle Toby fällas för våldtäkt och sexuellt ofredande kan straffet ligga på flera års fängelse, detta berättade Ramil Bisso, biträdande jurist på advokatfirman Två Lejon, i en intervju med Nyheter24.

Kommer säsongen att läggas upp igen?

När Nyheter24 kontaktar Nent berättar de att säsongen än så länge är på paus men att inga ytterligare beslut tagits.  Beslut om att visa resterande avsnitt av Paradise Hotel kommer med andra ord att fattas längre fram.

Någon som dock inte tycker att säsongen bör åka upp igen – det är Theo Pokorny.

Theo som själv är med i årets säsong skriver på sin Instagram att han inte "skrev under på det här". 

"Sånt här får inte hända", skriver Theo i sitt inlägg. Bildkälla: theopokorny/Instagram

"Programmet borde inte fortsätta sändas. Det var ingen som skrev under på det här. Ett nej är ett nej, punkt", skriver Theo till bilden. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela